Fiat va retrage Dodge de pe piata europeana

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 16.10.2009
Fiat intentioneaza sa retraga de pe Batranul Continent brandul american Dodge din cauza rezultatelor comerciale foarte slabe.

Fiat va dezvalui publicului o parte din planurile sale de viitor la mijlocul lunii noiembrie. Pana atunci insa, in presa circula vesti proaste pentru fanii Dodge. Din pacate pentru ei, grupul italian se pare ca intentioneaza sa retraga de pe piata europeana brandul aflat sub tutela Chrysler.

Lansat pe Batranul Continent in anul 2006, Dodge nu a reusit sa confirme asteptarile grupului din Detroit, cifra de vanzari dezamagind complet. Cu toate acestea, pe viitor brandul american ar urma sa beneficieze de pe urma unor modele create in parteneriat cu Alfa Romeo, ceea ce inseamna ca Fiat nu neglijeaza Dodge in ciuda deciziei nefericite.

Fiat are planuri mari si pentru Chrysler, care ar urma sa devina un brand premium pe piata eruopeana, cu mult peste rivalii Chevrolet si Ford. Totodata, asa cum anuntam si cu ceva timp in urma, italienii vor da nastere unui brand separat, de autovehicule utilitare si camionete, botezat RAM.

via | 4wheelsnews

Comentarii (7)

  • Opinie
    Din pacate asta e realitatea: Dodge n-a prins in Europa. Ca si majoritatea brandurilor americane cu exceptia lui Ford. Mie-mi plac masinile americane (design exterior) , dar cele de peste ocean nu cele de aici. Insa Dodge Journey este o ”europeana” ok.
    3 1
  • saracii
    dodge sunt doar niste table imbracate in mult plastic!bine ca le-au retras,oricum nu le cumpara nimeni,stau si zac in parcurile auto!
    4 2
  • Miroase a faliment! Haha!
    3 3
  • Pt Phantom
    Poti sa te abtii de la "Haha"? Multumesc.
    3 0
  • @dmd
    Ai ceva cu clownii?Ne vedem la circ! Haha!
    3 3
  • Claudiu
    Niciodata nu mi-au placut clovni, sunt asa de respingatori.Bai Phantom dute la circ si lasa-ne pe noi!
    3 3
  • pt clown
    ESTI IRECUPERABIL BAIETE.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru