Firma chineză Zhongsheng a cumpărat tunerul Carlsson

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 01.06.2012
Recunoscuţi pentru reţeaua vastă de dealeri din China, chinezii de la Zongshenng au anunţat preluarea unui pachet de acţiuni de 70% în cadrul casei de tuning Carlsson.

Esential

70 de procente din totalul acţiunilor Carlsson au fost cumpărate de chinezi.
140 de dealeri deţine Zhongsheng în China.

După ce Geely a cumpărat Volvo şi i-a salvat practic pe suedezi de la faliment, un alt nume din industria auto chineză interferează cu un brand celebru în lumea auto. De această dată este vorba despre un dealer auto din Ţara Marelui Zid, care a preluat un pachet de acţiuni majoritar în cadrul celor de la Carlsson, unul dintre cei mai cunoscuţi tuneri specializaţi în modificarea modelelor Mercedes.

Chinezii de la Zhongsheng Group au decis că este momentul ca afacerea lor să ia o altă întorsătură, preferând să îşi canalizeze eforturile către industria de personalizare auto. Asiaticii au achiziţionat 70% din acţiunile Carlsson Autotechnik şi plănuiesc să îşi reorganizeze showroom-urile de pe piaţa din China.

Zhongsheng caută aprobare din partea marilor constructori auto pentru toate pachetele de modificare, din dorinţa de a putea păstra dreptul de acordare a garanţiei. Pe lângă kiturile oferite deja pentru modelele Mercedes, chinezii speră să mai poată fabrica piese şi pentru alte mărci auto. Asta pentru că reţeaua de dealeri Zhongsheng vinde în prezent branduri precum Lexus, Volvo, Porsche, Toyota şi Nissan.

Deşi China încă absoarbe bine modele de lux, piaţa accesoriilor şi a pachetelor de personalizare este la început.

Zhongsheng are în portofoliu o reţea de peste 140 de dealaeri, care numai anul trecut a reuşit să adune 50 de milioane de auro din valoarea accesoriilor. Motiv suficient pentru asiatici să gândească un plan de achiziţie pentru Carlsson, plan pe care l-au şi aplicat. 

via l motorauthority

Comentarii (7)

  • Inca una bifata!
    si uite asa usor usor o sa ajunga chinezi o mare putere auto!
    15 4
  • wow, Carlsson !! imi pare rau pentru ei
    19 5
  • AndreiRN
    Expansiune
    "chinezii speră să mai poată fabrica piese şi pentru alte mărci auto."
    Pai care ar fi marca fara componente chinezesti?
    9 1
  • Asia asta...
    Rover, Jaguar, Carlsson...dupa cum se zice totul are un pret si daca platesti pretul corect poti cumpara orice. Maine poimaine parca vezi ca o sa cumpere Ford si GM care sunt iar in pragul falimentului, norocul celor de la Chrysler ca i-a scapat Fiat care va deveni actionar majoritar in urmatorii ani. In ritmul asta peste 20 de ani o sa vorbim de masini indiene si chinezesti in fiecare zi :D Nu e neaparat ceva rau ca la cate masini au copiat prin inginerie inversa si la cate modele produc sub licenta se vor invata sa produca calitativ asa cum s-au obisnuit si japonezii care au inceput la fel.
    7 5
  • Eu zic sa cumpere si BENZ...si asa a ajuns rau de cand a angajat
    asiaticul ala sa le deseneze masinile.
    5 6
  • luca30
    asiatic la design
    Sincer de cand e micutul galben la mercedes a facut treaba buna.....C , CLS chiar si E clase arata mult mai bine decat BMW-urile din clasele aferente.
    Insa puterea de cumparare a chinei ma sperie......sunt cea mai neloiala concurenta pe plan international.
    9 2
  • @Andy
    Vorbestii prostii,GM si Ford au vanzari bune acum si nu sunt deloc in pragul falimentului cum spui tu.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru