Fisker Karma, un succes anuntat: 1300 de precomenzi ferme

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 26.01.2009
Desi va fi lansat pe piata abia la sfarsitul anului, Fisker Karma a primit deja 1300 de comenzi doar in Statele Unite.

Esential

200 de kilometri pe ora este viteza maxima a modelului hibrid Fisker Karma.
5.8 secunde reprezina timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h al modelului Fisker.

La doar doua saptamani de la lansarea sa oficiala, care a avut loc la Salonul Auto de la Detroit, Fisker Karma se anunta deja un hit in materie de vanzari. Hibridul coupe cu patru usi al celor de la Fisker a reusit sa stranga in acest timp nu mai putin de 1300 de comenzi ferme, desi primele exemplare ale modelului vor fi livrate abia spre finalul acestui an.

Va reamintim faptul ca modelul Fisker dispune de o viteza maxima de 200 km/h si de o acceleratie 0-100 km/h care se are loc in 5.8 secunde. Aceste cifre rezulta cu ajutorul celor doua motoare: unul Ecotec pe benzina de 260 de cai si 2.0 litri regasit pe Opel GT, celalalt un "electric" pe baza de litiu-ion care dezvolta 201 CP.

Modelul Fisker va fi produs incepand cu aceasta toamna in Finlanda, la uzina Valmet Automotive din Uusikaupunki. In acest moment, la aceasta fabrica are loc asamblarea modelelor Porsche Boxster si Cayman.

Pretul american al lui Fisker Karma este de 87.900 de dolari, urmand ca sumele pe care trebuie sa le scoata din buzunar clientii europeni sa fie cunoscute abia dupa Salonul de la Geneva, cand modelul american isi va face debutul la un salon european. Fisker Karma va putea fi admirat pe soselele europene abia in primavara anului viitor.

via | Leblogauto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru