Fondatorul TVR a incetat din viata la 85 de ani

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.06.2008
Trevor Wilkinson, omul care a dat nastere constructorului auto de nisa TVR, a incetat din viata la 85 de ani.

Brandul britanic TVR a fost intotdeauna asociat cu numele fondatorului sau, celebrul Trevor Wilkinson, un pasionat al domeniului care a pus bazele companiei in 1947. Astazi constructorul de nisa este in doliu, parintele si fondatorul sau incetand din viata la varsta de 85 de ani.

Wilkinson a parasit compania in 1965 dar a continuat sa exercite asupra sa o influenta continua pana in ultimii ani ai vietii cand a fost rapus de boala. Fostul fondator s-a retras in localitatea Minorca din Spania, unde a si incetat din viata.

TVR mosteneste initialele lui Wilkinson, extrase din prenumele acestuia, TreVoR. Prima masina care a luat nastere in atelierele constructorului de nisa a fost un roadster de doua locuri dezvoltat pe un sasiu tubular, cu o caroserie din aluminiu si un design neobisnuit pentru anii '40, dar intru totul specific pentru aspiratiile lui Wilkinson.

In decursul ultimilor ani, TVR a schimbat mai multe conduceri, mai nou fiind achizitionat de miliardarul rus Nicolay Smolensky.

Acesta a incercat sa relanseze compania si a anuntat ca va produce 5000 de unitati anual. Cu toate acestea, Smolensky are o problema cu drepturile companiei care au fost vandute unor investitori americani, acestia intentionand sa vanda o gama de modele sportive in America de Nord.

via | MotorAuthority

Taguri: TVR

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru