Ford a inceput astazi productia la Craiova!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 08.09.2009
Utilitara Transit Connect este modelul care iese astazi de pe linia de asamblare a uzinei Ford din Craiova. In vara viitoare vom avea insa Ford B-Max made in Romania.

Industria auto din Romania se va putea baza, incepand cu ziua de astazi, pe doua situri de productie detinute de doi constructori extrem de importanti la nivel global. Dupa ce Renault produce noua gama Dacia la Mioveni, Ford Romania va incepe astazi, la Craiova, productia noii generatii a utilitarei Transit Connect. Evenimentul are loc la 17 luni de la preluarea oficiala a fabricii de catre Ford, cand producatorul american a preluat 72.4% din uzina craioveana in schimbul a 57 de milioane de euro. Ulterior, in luna martie a anului 2009, pachetul de actiuni detinut de Ford la Craiova a urcat la 96.74% prin preluarea unui pachet detinut pana atunci de SIF oltenia.

Transit Connect va fi singurul model produs la Craiova pana in vara anului viitor, atunci cand de pe linia de productie a uzinei oltenesti va iesi inlocuitorul actualului Fusion, noul Ford B-Max. 90% din productia Ford de la Craiova va fi destinata exportului, balanta comerciala a Romaniei urmand sa fie ridicata, conform ZF, cu 3.6 miliarde de euro.

Cu ocazia lansarii productiei, Ford Romania va acorda o prima de 500 de lei fiecaruia dintre cei 3700 de angajati ai uzinei de la Craiova, cuantumul total al primelor urmand sa ajunga la 450.000 de euro.

Conform primelor previziuni, veniturile Ford generate in Romania vor ajunge in 2012 la patru miliarde de euro, adica la 2.5% din PIB-ul Romaniei.

via | Ford | ZF

Comentarii (17)

  • Bafta si la preturi cat mai decente.
    22 1
  • mda... credeam ca o sa produca autoturisme, nu autobuze...
    3 29
  • flavius1975
    imortante sunt locurile de munca, nu modelul produs
    32 0
  • un cetatean
    banuiesc ca vor fi mai bine platiti decat la fabrica de cartoane din Targoviste... bafta la fabrica cutiilor de carton din Craiova!
    8 21
  • Parintele Arsenie
    otrobieskt
    niet pacenko!

    masina asta e facuta ca sa cari cu ea!

    se stie!
    14 2
  • Dumitru
    Bravo
    Importante sunt locurile de munca, taxele platite la stat, exporturile si felul cum sustii economia locala. In final, pe langa utilitare vor produce si autoturisme. Romania are numai de castigat, inclusiv din noua competitie intre Ford si Dacia. Felicitari Ford!
    22 1
  • Autogreen
    Tot respectul!
    Tot respectul pentru investitia FORD din Romania, toata aprecierea pentru Tariceanu, oricat de antipatic mi-ar fi. Sper ca fabrica Ford de la Craiova sa devina una dintre cele mai importante din Europa. Avem tot ce ne trebuie: oameni pregatiti cu experienta, mana de lucru ieftina, pozitie relativ buna, climat economic favorabil, etc. Felicitari craiovenilor!
    19 0
  • din Craiova
    si ma bucur. Sa dea drumul si la angajari!


    Felicitari celor de la Ford, si totodata sper sa nu pateasca si Ford-ul ce a patit Daewoo din cauza unor anumiti oameni.

    Cius
    12 0
  • Marian
    Succes
    E din ce in ce mai bine. Nu conteaza ce se va fabrica atata timp cat fabrica vinde si merge productia. Important e faptul ca vor veni bani din exporturi si vor fi locuri de munca. Mult succes si sper sa egaleze cat mai repede performantele Daciei.
    10 0
  • Din fericire pentru noi , romanii, Ford a ales sa produca la Craiova masini un pic mai scumpe decat Renault - asta inseamna ca pe viitor, cand productia se va apropia de maxim , veniturile generate statului roman ( direct si indirect ) ar putea fi mai mari decat cele aduse de Renault.

    Nu putem decat sa ne bucuram de aceste investitii.

    As dori, pe aceasta cale, sa fac o invitatie producatorilor de elemente din otel sa isi fac cate o fabrica langa Combinatul Galati iar celor care utilizeaza aluminiul sa is faca o fabrica langa Alrom ;) ... cate lucruri frumoase ar iesi din tara asta... dar tre mintea si vointa de a le face -- renault si ford sunt doar 2 exemple, speram ca vor mai fi si altele, nu numai din domeniul auto
    7 0
  • florin pod
    pretul noului produs
    |Doresc sa stiu ceva ...Date Tehnice ...Preturi , variante...Informatii tehnice...Gata ajunge atita emotie !
    Nu putem sti ce e de fapt minunea asta ...de plinge omenirea dupa el...?! Unde se vrea vindut ?
    4 1
  • infrastructura
    Ma bucura faptul ca Ford a inceput productia la Craiova. Pentru Romania este unu lucru bun, nu numai prin prisma locurilor de munca create cat si prin prisma banilor care se colecteaza la buget. Trebuie sa recunoastem ca o infrastructura mai buna ar atrage mult mai multe investitii de acest gen. Sa speram ca la un moment dat cineva se va trezi din somn si va inteleg ca autostrazile si drumurile mai bune vor ajuta Romania sa castige mai multi investitori straini.
    1 0
  • cristi
    visatorilor
    Mai visatorilor , voi credeti ca banii astia care ajung la buget se vor intoarce cumva la voi sau va ajuta pe cineva sau vor fi investiti in ceva ? Vor fi investiti in ELENA UDREA sau cacanarii astia care ne conduc ca sa stea 365 zile la hotel si in Parlament sa doarma .

    Ford a facut o investitie cu cap dar stiu ei ce stiu , ca le ies profit la greu pt-ca nu cred ca vor fi alte preturi pentru Romania si aici nu zic la jumate dar macar sa vad si eu o masina Ford facuta la Craiova ca e mai ieftina cu 1000 euro macar.
    4 2
  • Cristi ai perfecta dreptate, macar sa vedem un ford mai ieftin cu 1000 de euro ...dar o sa vedem asemenea oferta cand va zbura Bin Laden cu tricicleta. Si daca vor produce numai dube afacerea le va merge strong:)):)):)) in 2 luni au inchis fabrica, la preturile care le au la transit conect de la 14000 de euro in sus .
    1 0
  • ....
    Bravo Craiova, Bravo Romania, bafta la mai multe marci auto si la mai multe locuri de munca...
    3 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    SUPER.
    0 0
  • Ford in Oltenia ! Yessss !!!
    In sfirsit au venit si au ramas "americanii" in Oltenia. Sa fie de bun augur. Le urez succes tuturor celor conectati la investitia asta, atit finantatorilor cit si oamenilor din fabrica.
    Bravo !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru