Ford a produs 1.000.000 unităţi Fiesta la Koln

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 06.05.2011
Ford Fiesta a trecut încă un milion de unităţi în registrul "fabricate". Modelul de segment B aniversează astfel 12 milioane de unităţi produse din 1976 până în prezent.

Fabrica Ford din Koln aniversează producţia a 1.000.000 de unităţi din actuala generaţie a lui Fiesta. Modelul este fabricat la acea uzină din data de 14 august 2008, deci nemţii au fabricat un milion de unităţi Fiesta, printre alte modele, în doar 33 de luni. De la acea uzină, Ford furnizează unităţi Fiesta pentru 71 de pieţe, iar cadenţa zilnică de producţie este de 1.770 unităţi Fiesta şi Fusion.

Uzina din Koln are 17.300 de angajaţi, iar fabrica numără angajaţi din peste 50 de ţări. La începutul anului 2009, Ford a început producţia lui Fiesta într-o fabrică din Spania. Între anii 2008 şi 2010, Ford a început să construiască noul Fiesta şi în uzinele din China, Thailanda, şi Mexic. Modelele produse în respectivele uzine sunt destinate pieţelor interne şi pieţelor adiacente. Fiesta este bazat pe platforma globală Ford pentru modele de segment B şi este vândut şi în Statele Unite ale Americii în aceeaşi formă cu modelul oferit europenilor, premieră în acest segment.

Ford a produs până în prezent 12 milioane de unităţi Fiesta. Modelul este deja la cea de-a şasea generaţie şi are o istorie care porneşte din 1976.

Îniţial, proiectul se numea Bobcat, iar un consiliu al celor de la Ford a avut de ales între nume precum Amigo, Bambi, Bebe, Bravo, Bolero, Cherie, Tempo, Chico, Fiesta, Forito, Metro, Pony şi Sierra. În ciuda faptului că Bravo a fost cel mai votat nume, Henry Ford al doilea a ales numele Fiesta. În mod paradoxal, numele Fiesta le aparţinea celor de la General Motors la acea vreme, dar le-a fost oferit gratis celor de la Ford, în timp ce numele "Metro" a fost folosit de englezii de la British Leyland pentru un Austin de dimensiuni similare.

Via | Auto-Presse.de | Foto

Comentarii (6)

  • frumoasa....gagica
    5 0
  • mda
    pacat ca sunt super proaste masinile si arata a chinazaraie ieftina
    2 7
  • @II_her
    Da ,sunt proaste....du-te si ia-ti Logan ca e mai bun.Si nici nu-l copiaza chinezii;n-au ce!
    5 0
  • F. bun
    Am vrut sa-mi iau un sandero stepway full, diesel, care era 11 600 euro si reprezentantul firmei de leasing mi-a spus ca in banii astia imi gaseste "masina", sa nu iau Dacia. Si m-a sunat dupa 3 zile spunandu-mi ca mi-a gasit Fiesta cu 11 800. L-am luat si sunt foarte multumit, am facut 52 000 km in 17 luni si nu am absolut nimic de reprosat. 1.4 tdci 68cp
    1 0
  • pt misu
    Ai o multime de cp (putin mai mult decat dacia 1410), ai grija cum ii stapanesti.
    0 0
  • si toate cu defecte de fabricatie pe care ford nu le schimba in garantie
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru