Comentarii (12)

  • Acest sistem a aparut acum 6-7 ani pe Mercedes-Benz Class S
    5 3
  • Exact cu a zis Jeremy Clarkson acum 6 ani ca in urmatori 6-10 ani aceasta va fi tehnologia care se va gasi pe orice masina . Iar Ford se pare ca a facut primul pas spre o generatie de masini mult mai "inteligente".
    8 3
  • Exact cu a zis Jeremy Clarkson acum 6 ani ca in urmatori 6-10 ani aceasta va fi tehnologia care se va gasi pe orice masina . Iar Ford se pare ca a facut primul pas spre o generatie de masini mult mai "inteligente".
    0 3
  • @davidmitran
    Ce ai vazut tu pe S-Klasse era cruise control adaptiv. Daca te uitai la clip vedeai ca sistemul de la Ford preia si controlul directiei. E vorba de sisteme diferite cu scopuri diferite. Sistemul Ford e facut pentru trafic aglomerat, pe cand cel de la Mercedes pentru autostrada. De asemenea, cat costa un S-Klasse si cat costa un Focus? Nu prea isi are rostul comparatia.
    8 1
  • eu nu sunt de accord cu acest sistem! de ce sa fim manevrati de altii,oare acest lucru nu poate duce punerea in pericol a vietii de alte persoane ???
    1 4
  • ford incepe sa devina un stindard al inovatiei in auto. ma asteptam de la altii, dar ma bucur ca o face ford. cu ani inaintea lui siri, de exemplu, ford integra sistemul microsoft sync de control vocal pe masini.
    5 1
  • Nu vad ce e revolutionar in acest sistem, in conditiile in care au aparut altii inaintea lor cu sisteme mai avansate: Volvo, Vw si Mercedes au dezvoltat sisteme total autonome de conducere. Au fost si articole pe AM acum cateva luni legate de ele. Ce ma mira este ca Ford a inceput sa-si marketeze produsele ca fiind inovatori- de ex. "masina care se parcheaza singura" in conditiile in care concurenta utilizeaza de ani buni respectivele tehnologii.
    0 5
  • Da e bine incet incet nu o sa mai avem nevoie de soferi masinile o sa se conduca singure, volanul si toate comenzile de condus o sa dispara, iar pasagerii care nu o sa mai aiba nevoie de carnet o sa stea pe net sau o sa se uite la vreun film.
    1 1
  • @antonny
    Sistemul functioneaza numai la viteze foarte mici. Lexus, si intre timp si altii, dar Lexus stiu sigur ca are sistem de mentinere a benzii pe autostrada, si impreuna cu cruise control adaptiv masina se conduce singura pe autostrada. Asta pare mai periculos decat sistemul de la Ford si eu n-am auzit de vreun accident din cauza asta. La noi e plin de S-Klasse-uri care au sisteme asemanatoare, si desi probabil taranii care le conduc oricum nu stiu sa le foloseasca, ele exista. A intrat vreunu in tine? Nu isi permit sa fie dati in judecata pentru pierderi de vieti omenesti, desi oricum, in orice situatie, soferul este cel care raspunde.

    @ABC
    Nu apar cuvinte precum "inovator" sau "revolutionar" in articol. Volvo si Mercedes sunt marci premium, Ford sunt masini de volum. Este revolutionar ca o masina de 20.000 euro sa aibe atatea optiuni, majoritatea de fite, cum are Focus de exemplu. Iarasi, din cate stiu eu, Lexus a fost prima masina care se parca singura, cu LS460 in 2006.

    Dar nu poti compara Ford cu Mercedes, Volvo sau Lexus. Alti bani, alta clasa, alte pretentii.
    6 0
  • Mircea
    Ford a fost de la inceput o masina pentru mase, iar aceste sisteme sunt destul de avansate fata de cele intalnite la marci din aceeasi categorie de pret cum ar fi VW, Seat etc.
    2 0
  • BBR91
    Multumesc pentru raspuns, m-am clarificat in privinta cu acest sistem.
    3 0
  • Sistemu asta a aparut in revista de optionale la vw acum 6 ani...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru