Ford ar putea vinde actiunile detinute la Mazda

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 05.08.2008
Analistii economici sustin ca singura cale prin care Ford poate face rost de capital este vanzarea participatiei la Mazda.

Esential

33.9% este pachetul de actiuni detinut de Ford la Mazda.

Ford a raportat pierderi de 8.7 miliarde de dolari pentru al doilea trimestru al anului. Gigantul auto american va fi nevoit sa acopere aceste pierderi printr-o noua tranzactie pe piata auto.

Mai precis, analistii economici sustin ca Ford nu are alta sansa decat sa aplice aceeasi strategie care a dus la vanzarea Aston Martin, Jaguar si Land Rover. De data acesta, Ford va trebui sa acopere pierderea enorma prin vanzarea pachetului de actiuni detinut la Mazda, conform lui Koji Endo, analist Credit Suisse.

Singurul lucru care ar putea determina Ford sa nu vanda participatia de la Mazda este legat de profitul de 750 de milioane de dolari pe care il asteapta pentru acest an din partea marcii nipone.

Vanzarea pachetul de 33.9% din actiunile Mazda ar aduce in bugetul Ford o suma de maxim 2.5 miliarde de dolari, capital insuficient in acest moment.

Via | MotorAuthority  

Taguri: Ford, Mazda

Comentarii (2)

  • george
    CE DISPERATI SUNT...
    Maine-poimaine le baga pe gat guvernu` american o buna parte din cei 85 de miliarde care sunt destinati celor 3 mari...De ce mai praduiesc gaina cu oua de aur - Mazda? Cumva e prea tarziu maine-poimaine? Uuuuu...Inseamna ca treaba e cotoioasa rau de tot...
    0 0
  • Mini-romanu'
    Glumitza ford
    Corect spus, George.

    Parca mai bine vand brandu' ford cu toate belelele din sua si raman cu gainile alealalte :o))
    Sau asa nu mai vin subventiile (penibile pe o piata concurentiala) de la unchiu' sam?...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru