Ford face noi progrese tehnologice

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 10.08.2007
Ford a dezvoltat un propulsor cu injectie directa care tripleaza cuplul motor in situatii de suprasolicitare.

Noile progrese tehnologice inregistrate in domeniul economiei de combustibil si al injectiei directe i-a silit pe cei de la Ford sa nu stea cu mainile in san. Grupul american va testa un nou motor revolutionar dezvoltat impreuna cu specialistii companiei MIT.

Acest nou propulsor injecteaza o cantitate mica de etanol in interiorul cilindrilor in momentul unei solicitari, tripland astfel cuplul motor dezvoltat de o unitate similara pe benzina. Noul motor functioneaza tot pe benzina insa la presiuni mult mai mari. Acest tip de injectie directa impiedica arderea prematura a amestecului de aer-combustubil.

Noua tehnologie ar putea sa dea nastere unor motoare cu o capacitate cilindrica mica dar cu o putere si un cuplu mult mai mari. Un tren de rulare echipat cu un asemenea propulsor ar putea sa fie regasit pe viitoarele modele dezvoltate de Ford.

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Alcool
    motor cu o capacitate cilindrica mica dar cu o putere si un cuplu mare.
    Suna ff frumos pt cewi pasionati de automobilism dar ........ astfel de motoare se folosesc de mult in drag racing une sunt reconditionate dupa fiecare cursa majora. Uzura pieselor metalice este asa de mare ca ...... reciclezi masina la 4 ani.
    0 0
  • ZRares
    Pt AndreiRN
    In drag racing din cate stiu eu sunt cu totul alt tip de motoare, uzura pieselor metalice fiind datorata solicitarii la care sunt supuse la start. Poate ma insel, dar oricum nu faci cu masina de strada drag racing. Poate la semafoarele din Bucale, stiind ca unele tin doar cateva secunde :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru