Ford face o masina din canabis

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 18.07.2007
Desi canabisul este o planta interzisa, din fibra lui se pot fabrica materiale rezistente si nepoluante.

Unul dintre cele mai bizare proiecte din lumea automobilismului este pe cale sa fie pus in practica. Este vorba despre construirea unei masini din materiale reciclabile care au la baza canabisul.

Divizia din Marea Britanie a companiei Ford impreuna cu firma Hemcore, o societate care cultiva plante de canabis, vor colabora la construirea acestei masini. Proiectul este sustinut de guvernul britanic, care a alocat deja suma de un milion de dolari pentru a demara aplicarea lui.

Fibra de canabis va fi tratata cu substante chimice, urmand sa rezulte o mixtura care poate fi modelata in forme specifice caroseriei unei masini. Pe langa faptul ca materialele care au la baza planta de canabis sunt reciclabile suta la suta, ele au o rezistenta foarte buna si o finete de o calitate superioara, iar costurile energetice pentru fabricarea lor sunt mult mai mici decat procesul de fabricare traditional.

Scopul acestui proiect este gasirea unor materiale alternative, ale caror calitati si rezistenta sunt ridicate si care nu reprezinta un pericol pentru mediul inconjurator.

Comentarii (23)

  • andrei
    smok it
    da asta cam asa e ... cand nu ai tigari in masina.treci pe auxiliare :))
    0 0
  • Carcotasul de serviciu
    Are motor cu injectie...
    ...in vena, si consum redus, doar 5% LSD.
    0 0
  • in caz de accident
    Daca-ti ia foc dupa un eventual accident? Droghezi toata autostrada!
    0 0
  • mdea
    'eftine glume la comentariile astea.
    0 0
  • gogi infologu
    no comment
    wazzzzz uuuup!
    0 0
  • Kolegu
    WTF
    Let's roll this BIATCH .... Sa nu o parcati in South Center L.A.
    0 0
  • Fan Volkswagen
    :))
    Frumoase glume ale colegiilor me :) da cu toate astea... sa nu fiti atrasi de o asemenea masina... in sensul figurat :)in rest.. dak e tehnologie "green" e super.. sa vedem motorizarea ... mie unu imi place cum arata.. parca ar cam da cu un model de Hyunday.. in fine.. succes "green" O zi buna :)
    0 0
  • hahahhaha asta da tzapa
    pai ce poate sa iasa mai bine decat atat, mugurii se vand. frunzele mai putin si normal , ce sa faca cu tulpina? trebuie si aia vanduta undeva... asa ca iasa bine banu.... trebuie sa merg pe la uzinele Dacia sa le propun si eu un proiect de genu...
    0 0
  • jorjel
    Ce mai gaselnita de presa.
    De ce sa nu ii spunem pe nume: "canepa" planta tehnica cultivata de sute si sute de ani pentru fibrele care s-au folosit si se folosesc in industria textila.

    Ma indoiesc ca specia de canepa cultivata pe scara larga are aceleasi performante halucinogene ca si specia folosita in scopuri neortodoxe.

    Cred ca similar la astfel de materiale compozite se poate folosi si in, bumbac, sau chiar matase, lana etc.

    Initiativa e binevenita prin prisma scumpirii energiei si inclusiv a materialelor energointensive asa cum sunt otelurile.

    Bafta Ford.
    0 0
  • Giannig
    cool
    Vai de mine...eu vad mana proiectantilor de Jaguar si Aston, Ian Callum, Peter Halb... (nu stiu exact scrierea)sau Martin Smith, tu vezi Hyundai. Arata clar a british desing; e adorabil noul Ford.
    Si impachetat cu tehnologie... insa cine garanteaza ca functioneaza tot? si ca ar fi ultima tehnologie? Pana la urma nici nu conteaza sa fie ultima, dar te sacaie vanzatorii cu chestia asta.

    Eu nu cred ca e ultima, acest Mondeo trebuie sa salveze Ford, si sa se vanda cu milioanele; trebuie doar sa functioneze.
    Cumparati ca e frumoasa, dar priviti atent ce e dedesubt...si la panourile caroseriei...chiar si din canepa. Daca nu se indoaie de la lovituri usoare si daca vor costa mai putin sa fie inlocuite foarte bine. Insa nimeni in toate mintile nu va plati mai mult ca sa fie "verde".
    0 0
  • masina anului...
    un ford...de tras pe nas...
    in zilele noastre si cu toata viteza cu care se dezvolta noi concepte si modele...asta chiar era necesar...deacum incolo cand avem pana...ramanem fara benzina...sau alte chestii aiurea...nu facem decat sa rupem eu stiu un spoiler sau o bucata de capota o prelucram un pic si o tragem pe nas, sau daca avem trusa medicala numai bine, ne injectam ceva...sa ne treca...de off off si aoleu :))))
    0 0
  • taceac
    si daca-mi fumeaza cineva masina??

    glumeam bineinteles. foarte buna ideea pe langa faptul ca sunt materiale ecologice aproape 100% cresc si performantele masinii banuiesc deoarece va fi mult mai usoara. asa ca ...
    0 0
  • verde
    mda... nimeni nu o sa plateasca mai mult sa fie verde. lasati ca o sa mancam creier uman fript peste vreo 20 de ani. ca toate aerele conditionate nu o sa ne mai scape daca o sa continuam tot asa. uitati-va numai ce se intampla in romania. 40+C? nu platiti ca sa fiti "verzi", o sa platit mai incolo fonduri impuse de stat ca sa vindecam planeta, ca acum stim cu totii ca e bolnava.
    0 0
  • Bulanache
    ehh
    Pai decat sa imi iau masina deasta mai bine imi cumpar niste canabis de la Ionut! Mult mai simplu!
    0 0
  • o idee buna .......
    dar ca de obicei , toate firmele scot masini " verzi" sa zicem asha , dar nici una nu trece de prototip , totul e publicitate , cand se vor trezi toti sa faca ceva cu adevarat in favoarea planetei si nu a banilor va fi pra tarziu , sper sa nu ajung sa traiesc ziua aia ..... sau poate o traiesc deja
    0 0
  • mine
    can't wait to smoke it! :)
    0 0
  • cristi
    o sa o fumeze
    cum zicea si cineva mai sus aceasta masina se va cumpara pt a fi fumata
    sau daca va lua foc una vor priza mai multi :))
    0 0
  • babuliu
    Smokin ...
    Asta da masina SMOKIN... Abia astept sa fac un burnout, poate ia foc toata :)) . Concluzia - Drive that shit, smoke that shit =))
    0 0
  • laurro
    !!
    IL VREEEAAUU !!!!
    0 0
  • LilShaq
    da' o sa aiba 5 stele la euro NCAP?
    0 0
  • Sunt multi care platesc mai mult pentru o masina "verde", si nu ma refer numai la Leonardo DiCaprio sau alte staruri, care isi pot permite. Pot sa-ti spun ca am ramas foarte placut surprins sa vad cat de multe masini Prius si Accord Hybrid sunt in Brussels, de ex. Era super, ce sa mai zic, dar din pacate numai acum incep sa se gandeasca oamenii, cand deja sunt 40+ grade.
    0 0
  • Arlequin
    mmda
    . eu zica .ar trebui sa inventam si noi ceva din folklor.de pilda. tabla zincata din aurolac... si le-am spart fata la toti !!
    0 0
  • De parca pana acuma nu erau 40 de grade....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru