Ford face un recall de 35.000 de unităţi Transit Connect în SUA

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.07.2010
Cei de la Ford vor demara o campanie de recall pentru modelul Transit Connect. Campania implică reparaţia gratuită a 33.728 de unităţi Transit Connect pentru a asigura fixarea potrivită a ornamentelor interioare.

Esential

33.728 unităţi Ford Transit Connect sunt afectate de acest recall.

Ford a anunţat că va face un recall pentru 33.728 de unităţi Transit Connect începând cu data de 22 iulie. Problema este situată la nivelul oranmentelor interioare de pe plafonul acestui model, mai precis la oranmentele care acoperă montaţii B. Singurul element care va fi schimbat este un ac de montare, care va fi înlocuit cu o unitate mai rezistentă, care să nu se desprindă în timpul unui impact. Problema ar fi putut să apară în timpul unui accident, iar ornamentul respectiv i-ar fi putut provoca şoferului leziuni în cazul în care s-ar fi desprins.

Ford va contacta proprietarii şi îi va invita la dealerii cei mai apropiaţi pentru reparaţia problemei respective. Sunt afectate de acest recall doar modelele vândute pe piaţa din Statele Unite ale Americii, iar recall-ul a fost comandat de NHTSA după ce o analiză a acestora a relevat faptul că acele respective nu respectă normele federale de siguranţă. Ulterior, cei de la Ford au efectuat şi ei teste pe acele respective şi au ajuns la aceeaşi concluzie cu anchetatorii NHTSA.

Aşadar, niciunul dintre unităţile Ford Transit Connect produse între 5 decembrie 2008 şi 31 mai 2010 nu au cauzat probleme proprietarilor din cauza ornamentului amplasat pe montantul B.

Modelele afectate de acest recall sunt construite la fabrica Ford din Turcia şi distribuite exclusiv pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Oficialii Ford România au subliniat faptul că producţia de la Craiova nu are nicio legătură cu modelele comercializate pe piaţa din Statele Unite ale Americii, deoarece fabrica din România produce doar pentru piaţa din Europa. Fabrica Ford din Craiova are o cadenţă de 85 de unităţi pe zi, toate reprezentând modelul Transit Connect.

Via | Leftlane

Comentarii (5)

  • FORD mai are de muncit
    Vinde ceva FORD sau lucreaza pe stoc?
    PS:SPERAM sa devina brandul 2 dupa Dacia, dar nu doar pe hartie...
    3 2
  • :)
    hi hi hi, da tu ce crezi ca dacia e pe primu loc?????
    3 3
  • adn opel
    pleci cu fordul ai venti cu trenul
    Stie neamtul de ca a zis asa...turcul de foame cred ca a bagat pe gat piesele si a facut altele din baclava...am vazut un tip cu Ford care regreta Loganul,sa auzim de bine.
    3 2
  • nordistu
    ''ace''?! Am crezut ca este o revista care se refera la autovehicule dar vad ca articolele sunt scrise de croitori. Mai bine puneati varianta in engleza. Probabil era vorba despre un pin de ghidare in niciun caz despre ac. Piesa de ansamblu (piesa din plastic, de aspect nu de securitatece) are pini de fixare in gaurile din caroserie a caror duritate nu corespunde la Crash test si se desprinde. Ceea ce nu este normal. Nu este usor sa asiguri o asamblare usoara dar si rezistenta in conditii specifice. Mai ales ca standardele americane sunt mai dure decat cele europene.
    3 0
  • Vortex66
    @adn opel
    Iarta-l si tu adn opel.. probabil era omul beat, s-a simtit bine la chef.. stim cu totii ca in ford sta rafinamentul pur automobilistic
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru