Ford: "Incercam sa incheiem vanzarea Volvo catre Geely"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 14.01.2010
Desi seful Volvo spunea acum doua zile ca Ford asteapta inca oferte pentru marca pe care o conduce, oficialii Ford il contrazic si sustin ca afecerea e aproape incheiata.

Ford a anuntat, prin vocea unui purtator de cuvant, ca ofertele de preluare Volvo nu mai sunt acceptate, compania americana incercand sa incheie conturile cu Geely, constructorul chinez a carui oferta a fost acceptata.

"Ford incearca sa ajunga la intelegerea finala cu Zhejiang Geely Holding Group in urmatoarele saptamani", a declarat oficialul Ford, intarind afirmatiile sefilor companiei care anuntau luni si marti, la Detroit, ca au petrecut "o mare perioada de timp" in negocierile cu Geely pentru a se asigura ca dreptul de proprietate intelectuala Ford va fi respectat in eventualitatea unei intelegeri pentru Volvo.

Informatia publicata de purtatorul de cuvant Volvo contrazice afirmatiile directorului executiv Volvo, Stephen Odell, care anuntase marti ca Ford are usile deschise pentru alti noi potentiali cumparatori ai Volvo. "Cei care spun ca negocierile sunt inchise pot sa mearga la Ford sa vorbeasca cu cei de acolo oricand doresc", spunea Odell acum doua zile.

via | Gasgoo

 

Comentarii (2)

  • Americani prosti
    Sper sa scape o data pentru totdeauna Volvo de Ford, sa-si contruiasca singur platforme tehnice, sa nu mai spuna nimeni vorbe de genul "S40=Focus", iar daca Gelly va da bani lui Volvo sa-si faca treaba asa cum stie (masini de calitate, fiabile si sigure), peste 10 ani va matura pe jos cu Ford. Prostanacii de la Ford au avut "aur" in mana, dar nu au stiut cum sa-l foloseasca. GM la fel, a avut SAAB (uitati-va ce spunea Ecclestone despre SAAB, tipul asta fiind mare afacerist si totusi "mic" printre cei de la GM).
    Cu siguranta ca daca as afla intr-o zi ca industria americana e pe cale sa ajunga ca cea engleza, nu m-ar misca deloc. Din contra.
    6 2
  • mda..
    mane, si eu vreau sa primeasca volvo bani de la cineva sa poata sa-si faca treaba, dar zau ca nu stiu daca va fi bine pt volvo. daca o firma mare nu poate sa "redreseze" volvo, atunci chiar stau pe ganduri. sunt fan volvo de multi ani, am 2 volvo si nu le-as schimba, insa economia de piata si capitalismul se pare ca nu ne priesc. si degeaba cei de la ford au facut masinile volvo mai comerciale si degeaba vin cei de la volvo tot timpul cu inventii, caci se pare ca volvo merge tot pe minus.
    rover a murit, oldsmobile a murit, saab la fel. sa speram ca nu va fi volvo urmatorul. poate ne cumpara tata motors, ai vazut ce model de jaguar au scos?
    ps: sper ca n-am fost prea pesimist..
    respect
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru