Ford Ka: primele imagini si informatii oficiale

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 01.08.2008
Ford a publicat primele informatii si imagini oficiale ale noii generatii a modelului Ka.

Ford a oferit publicului primele informatii si imagini oficiale despre noua sa mignona: Ka. Desi comunicatul oficial este destul de sarac in informatii, galeria foto publicata de divizia europeana a constructorului american dezvaluie si interiorul si exteriorul noului model.

La 12 ani de la lansarea primului model Ka, in 1996, Ford incearca sa reitereze succesul masinii de oras cu un vehicul construit pe aceeasi platforma cu Fiat 500. Ka se bucura insa de o personalitate proprie multumita designului kinetic, singura trasatura care il aseamana cu Fiat 500 fiind doar controalele instalatiei de climatizare de pe consola centrala. Aspectul jucaus, insuflat de liniile exteriorului este subliniat si la interior de tapiseria in doua nuante.

Din 1996 si pana in prezent, Ford a vandut 1.4 milioane de exemplare Ka, ceea ce face ca targetul constructorului american pentru noua generatie sa fie unul indraznet.

Momentan Ford nu a dezvaluit nici o informatie oficiala despre motorizarile disponibile, primele detalii urmand sa fie oferite abia la Salonul Auto de la Paris, unde Ka va fi expusa publicului pentru prima data.

Taguri: 500, Fiat, Ford, Ka

Comentarii (16)

  • Paul S
    NU este copiat dupa Logan
    Aceasta masina NU este copiata dupa Dacia Logan.
    Dar... nu vi se pare ca aduce un pic... asa, vag... a Sandero?
    0 0
  • Super masinuta
    Super tare masinuta si rafinata decat alte modele ale altor marci ii super .Pentru oras ce poate fii mai bun de atat
    0 0
  • dragutz
    Dragutza masinuta , un fel de corsa cu fata de focus , dar e buna si asa. Cred ca o sa aiba succes!
    P.S. : Paul copil copac ce esti
    0 0
  • paul S
    @GT1
    inginer poet ce esti
    0 0
  • toteu
    drgutza masinuta, dar c m-a enervat cel mai mult la cea veche este bordul naspa rau d tot, la fel si la asta. sper motoarele sa nu fie la fel... mi se pare enorm care-l avea cea veche pe benzina... 9L/100 in oras. e o masina micutza si nu mi se pare consumul adecvat
    0 0
  • Buna gluma
    Paul, buna gluma. :)) "Cu batzul printr gard" as zice eu, dar vad ca-ti largesti targetul. :D
    0 0
  • Alina T
    intrebare
    Buna ziua, nu prea ma pricep la masini, insa as avea 2 intrebari, daca se poate. Aceasta masina este in clasa cu Opel Corsa? Daca da, care ar fi mai buna? Opel Corsa sau Ford Ka?
    0 0
  • pt Alina
    ford KA
    Ford KA nu a fost niciodata din clasa Opel Corsa. Nu este nici acum din clasa Opel Corsa. Este mai mult un fel de Toyota Aygo sau Peugeot 107. Din clasa Corsa este Ford Fiesta. Si daca vrei sa-ti iei o masina mai bine iti iei Ford Ka daca esti o fetita singura decat o Corsa care e deja o masina mare pt oras.
    0 0
  • Mini-romanu'
    Pentru Alina
    Ford Ka va fi construita pe aceeasi platforma cu Fiat 500 asadar va face parte din clasa MINI.

    Opel Corsa (echivalentul ei poate fi un Ford Fiesta, vezi mai sus, sau Peugeot 206/207 sau Citroen C3 etc.) este in clasa MICA.

    Ca masina folosita predominant in oras iti recomand ceva din clasa MINI din multiple motive:
    1. e mai ieftina;
    2. are dimensiuni mai mici (vezi parcarea mai usoara si strecurarea in trafic);
    3. este la moda fiind mai ecologica (consum mic datorat motoarelor mai mici si masei reduse);
    4. nu e la fel de tentanta pentru hoti;
    5. oricum cel putin 80% din timp esti singur sau doar cu un prieten in masina (daca ai mai multi recomand o duba :o) deci e mai eficient un mini;
    6. se potriveste mai usor o culoare deosebita;
    7. exceptand cazul in care esti fata de bani gata sau vreo intretinuta, portbagajul este suficient pentru shopping :o)

    Din clasa mini nu-ti recomand Matiz evident, ci niste masini care sa imbine utilul cu placutul:
    0. Smart, daca vrei o imagine deosebita, deja clasica si cea mai economica si rezistenta masina de oras, usor de parcat (insa pretul arata aceste avantaje, ca la mini)
    1. Fiat 500 pentru ca este un neo retro la pret relativ OK (NU ford ka, pentru ca pe o platforma similara nu ai si imaginea retro);
    2. Mini, daca esti genul care - la acelasi pret - prefera cea mai tare masina din clasa in locul unei masini mai mari dar mai proaste dintr-o clasa superioara sau daca vrei sa afisezi un anumit statut social, cu look-ul retro;
    3. Hyundai i10 daca te intereseaza mai ales raportul calitate / pret la un cost cat mai scazut ...

    Bafta la shopping!
    0 0
  • Flavius
    Galerie Foto
    Felicitari pentru noul mod de prezentare foto.
    0 0
  • Daniel
    Superba prezentare
    Da, arata foarte frumos, oricum mult mai bine decit vechiul model. Aduce putin cu Matizul, dar mai dezvoltat! sa nu uitam ca Matizul are caroseria facuta in Italia de Casa Giugiaro pentru Fiat, dar Fiatul l-a refuzat! Cine stie poate caroseria este facuta tot de proiectantul italian!
    0 0
  • Alina T
    Va multumes mult !!!
    Va multumesc mult pentru raspunsuri, apreciez efortul vostru! Cred ca am sa optez pentru Opel Corsa acela cu 2 usi, pentru ca este extrem de sexy...imi place foarte mult si Ford Ka, insa, daca spuneti ca Ka-ul este in clasa mini si Corsa in clasa mica, ma gandesc mai lut la spatiul usor mai mare al Corsei. daca aveam 18 ani, luam sigur Ka-ul, insa la 25...imediat fac un copil sau doi, parca as avea nevoie de o masina mai maricica decat Ka. Inca o data va multumesc pentru raspunsuri, mi-au fost de mare ajutor. O seara placuta tuturor! Distractie placuta!
    0 0
  • Pt. Alina T
    Intre Ford KA si Opel Corsa as alege Mazda 2 :)
    0 0
  • Pt Alina 7
    Si eu tot mazda 2 as alege...oricand
    0 0
  • bagaretu
    Parca ...
    ..-i un Spark cu 2 usi.
    0 0
  • mult mai faina decat cea dinaite
    arata mult mai bine decat modelul vechi si mai sportiv .are un design mai futurist si mai atractiv decat celalalt ...hmm miar placea sa o am desi as prefera un vw polo
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru