Ford: Pierderi de 8.7 miliarde $ in trimestrul 2

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 24.07.2008
Situatie grava la Ford. Americanii au pierdut numai in trei luni aproape 9 miliarde de dolari.

Esential

8.7 miliarde de dolari a pierdut Ford in al doilea trimestru al anului.

Ford a anuntat astazi rezultatele financiare inregistrate in al doilea trimestru al anului. Al doilea producator auto din SUA a raportat pierderi de 8.7 miliarde dolari, doar pentru perioada aprilie-iunie.

Dezastrul financiar s-a datorat cresterii pretului la benzina si a crizei economice din SUA, elemente care au dus la scaderea drastica a vanzarilor la SUV-urile mari si camionete, cele mai profitabile modele din gama Ford.

In al doilea trimestru al anului trecut, Ford reusise un castig de 750 de milioane de dolari. Tot astazi, oficialii gigantului americana au anuntat o schimbare de strategie, care prevede ca din 2010 mai multe modele produse doar in Europa sa fie comercializate in SUA.

In plus, Ford a anuntat ca va dubla productia la motoarele cu patru cilindri in linie. De asemenea, compania americana ar putea renunta, intr-o forma sau alta, la brandul Mercury, din cauza vanzarilor neconcludente.

Via | Ford 

Taguri: Ford, Mercury

Comentarii (1)

  • george
    MAI APUCA 2010?!
    La aproape 35 miliarde de dolari pierderi anuale, mai apuca anul 2010 ca sa aduca modelele europene in America?...Eu ziceam ca n-ar strica sa se grabeasca nitel ca nu-i mare branza sa le faci sa indeplineasca cerintele tehnice de acolo...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru