Ford şi Toyota vor dezvolta împreună un sistem de propulsie hibrid

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.08.2011
Ford şi Toyota vor realiza un sistem hibrid pentru modele cu tracţiune spate, sistemul urmând să fie folosit în gamele celor doi constructori până la finele acestui deceniu.

Ford şi Toyota au pus deoparte securea războiului şi au anunţat un parteneriat pentru dezvoltarea unui sistem hibrid pentru vehicule comerciale şi SUV-uri. Sistemul va debuta până la finele acestui deceniu şi cei doi parteneri vor fi egali în dezvoltarea şi utilizarea acestui sistem de propulsie. Pentru moment, cele două părţi au semnat un memorandum de înţelegere în privinţa colaborării în vederea dezvoltării de produse, acordul propriu-zis urmând să fie semnat în 2012. Până atunci, ambele părţi au fost reticente în ceea ce priveşte detaliile viitorului sistem hibrid. Sistemul de propulsie este destinat vehiculelor cu tracţiune spate, dar ar putea fi adaptat şi pentru modele cu tracţiune integrală.

Pentru a putea integra sistemul în vehiculele respective, Ford şi Toyota vor trebui să folosească numeroase componente comune. Pentru că vorbim de SUV-uri şi pick-up-uri, ne aşteptăm ca viitorul BT-50 şi viitorul Hilux să beneficieze de acest sistem, alături de alte modele din cele două game.

Cele două companii speră să aducă sistemul hibrid pe piaţă cât mai repede posibil şi să-l facă accesibil pentru cât mai mulţi clienţi. În prezent, ambii constructori posedă sisteme hibride pentru autoturisme, existând deja o bază de plecare în acest domeniu, cu toate că sistemele acestora funcţionează diferit.

Alan Mulally consideră că partneriatul este soluţia Ford pentru a oferi cele mai avansate şi accesibile trenuri de rulare de pe piaţă, care vor fi extrem de economice. Cei de la Toyota au declarat că sunt extrem de mândri că li s-au alăturat celor de la Ford în dezvoltarea acestui automobil şi consideră că parteneriatul va face automobilele din ambele game mult mai bune din toate privinţele.

Via | WorldCarFans

Comentarii (7)

  • zarnesteanu
    taoita
    In criza de inspiratie sau in criza financiara? Se pare ca amandoua.
    2 2
  • Sisteme comune de propulsie :))
    Dupa cum ma asteptam, Ford apeleaza iarasi la "a fura" tehnologii de la alte companii. Am in vedere "colaborarea cu Volvo" pentru sistemele de siguranta si acum cu cei de la Toyota care produc unul dintre cele mai bine vandute hibride: Priusul. Deci in afara de "furat" de la altii ce fac cei de la Ford ?
    16 9
  • MIRCEA
    Hibride
    Avand in vedere ca vanzarile Ford au scazut iar cele ale Toyota au crescut, este foarte justificat parteneriatul. Si avand in vedere ca Toyota a vandut peste 2 milioane de Prius-uri sunt convins ca "au nevoie" de cei de la Ford de sistemul lor de propulsie hibrid =)) Ar trebui sa le fie rusine celor de la Toyota de o asemenea intelegere, mai ales ca vorbim de sistem de propulsie hibrid. Deci sa fim seriosi, Ford are nevoie de un sistem de propulsie hibrid fiabil si in loc sa-l dezvolte pe cel propriu il "imprumuta" de la Toyota dupa care uita de intelegere.
    14 6
  • Marcel
    Toyota si Ford ???
    Cred ca este o gluma si un vis a celor de la Ford. Adica sa fim seriosi, cum sa faca Toyota parteneriat cu o companie in cadere libera ? Cine a condus Ford si Toyota, cred ca poate face o comparatie intre ce inseamna fiabilitate si masini bune. Cine alege Ford, clar nu a condus si nu stie ca mai exista si altceva mai bun (raportat la pretul masinii), sunt oameni cu vedere ingusta. Iar renumele Toyota in domeniul masinilor hibride este foarte cunoscut, dar de Ford nu prea am auzit. Asa ca parteneri pot fi companii care au cateva lucruri in comun si fac schimb de experienta, nu cele care doar profita de inventiile altora ! Toyota va prezenta la Salonul de la Frankfurt versiunea de serie a modelului prius Plug-in, derivatul alimentat de la priză al celebrului hibrid. Ford ce hibrid cunoscut prezinta ?
    10 6
  • Am trait sa citesc si asa ceva !
    Adica ma asteptam la o miscare din asta din partea celor de la Ford. In curand veti citi atricole interesate cum Ford Kuga = Toyota Rav 4 sau conceptul Vertrek = Lexus RX 400h. Dupa cum bine ati vazut cei de la Ford au beneficiat de imaginea Volvo, adica multi au crezut ca Ford Kuga = Volvo XC60 sau Mondeo = S80 (multi care nu se pricep la masini). Acum fac miscarea cu Toyota si astfel vor avea imaginea celor mai fiabile si sigure masini din lume. Dar ei sunt destepti si nu investesc in teste si tehnologie, ci le iau de la altii care au cheltuit foarte multi bani pentru acestea si astfel apar pe piata cu masini mai ieftine si relativ bune. Deci Ford este un hibrid (ca sa nu zic corcitura) intre diverse marci, iar compania este asemeni politicianului care se da cu cel mai bun partid. De ce Ford nu este in topul satisfactiei clientilor, al fiabilitatii si de ce le-au scazut vanzarile daca sunt asa de buni ?
    10 4
  • Andrei
    Buna gluma
    Cred ca articolul trebuia sa sune: "Ford vrea sa preia de la Toyota un motor hibrid". Eventual motoarele de pe Prius sau Lexus. Ce sa dezvolte ei impreuna ? Pana acum erau in razboi si acum se aliaza ? Si cu cine sa se alieze, tocmai cu cei de la Ford =)) Trebuie sa fie si Fordul in pas cu evolutia, nu-i asa ? Si daca toti se orienteaza catre hibride, apeleaza si ei cei mai buni. Dar mai bine ar spune ca vor sa cumpere motoare de la Toyota, nu ca vor sa dezvolte impreuna, ei care nu au motoare si le preiau de la PSA. Penibili !!! Atat compania, cat si cei care conduc Forduri cu motoare de Peugeot sau Citroen pe ele.
    5 2
  • George
    Vehicule electrice
    Cam asta se pare ca e viitorul: hibridele. Din stirile similare se poate citi ca Toyota vrea recordul de viteza pentru vehicule electrice. De Ford nu am vazut nimic legat de hibride, dar poate schimba sigla Toyota cu una Ford si se pot lauda si ei ca fac sisteme de propulsie hibride si masini bune.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru