Ford vrea cinci modele electrice până în 2012

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 09.01.2011
Constructorul american Ford doreşte ca până la finele lui 2012 să introducă pe piaţă cinci modele electrice.

În cadrul prezentării noului Focus electric, Sherif Markby, directorul care se ocupă de dezvoltarea tehnologiei "verzi" din cadrul Ford, a prezentat o parte din planurile de viitor ale constructorului american. Acesta a declarat că până la finele lui 2012, Ford doreşte să introducă pe piaţă cinci modele electrice.

În ceea ce priveşte planurile pe termen lung, acelaşi Sherif Markby a declarat că producătorul american doreşte ca până în 2015 flota de vehicule electrice să ajungă la 10-15 procente din totalul de automobile produse. În prezent, procentul maşinilor electrice  este de doar 1%.

În ceea ce priveşte modelele convenţionale, oficialul americanilor a declarat că tehnologia EcoBoost a fost special dezvoltată pentru a reduce consumul de carburant al acestora cu peste 30%, iar emisiile de dioxid de carbon scad şi ele cu aproximativ 15 procente.

Via | Ford

Comentarii (5)

  • una e sa vrei si alta e sa poti.
    1 1
  • hop! s-a trezit si ford...
    1 3
  • oricat as fi eu de impotriva masinilor electrice, "eii" uiti ca Ford a inventat masina pe care o stim astazi... potential exista, ce nu vad cei orbiti de ecologie e ca pentru scurt timp va exista o concurenta intre petrol si electricitate, dupa care vom ramane pe mana monopolului electricitatii si ne va costa la fel de mult, iar productia de energie va polua la fel ca cea petroliera, dar e placut sa visezi la o lume perfecta, desi ea nu va exista niciodata
    1 0
  • edrany
    @lol: partial de acord cu tine. Gresesti numai atunci cand iti dai cu presupusul despre ce va fi in viitor. Poate ca productia de energie nu va mai polua la fel ca cea petroliera, sau poate masinile vor avea autonomie foarte mare si timpi de incarcare mici.. sau poate ca nu..in cazul in care nu esti vreun medium e foarte greu sa previzi viitorul. De unde stii ca pana la urma nu se vor impune masinile cu hidrogen, sau hibrid cu hidrogen+electric. Masinile electrice de azi cu defectele lor pot reprezenta inceputul..trebuie sa pornesti de la ceva ca sa il poti dezvolta. Personal ma bucur ca jucatori mari de pe piata auto scot sau intentioneaza sa scoata masini electrice, chiar daca acum nu as cumpara asa ceva..insa peste 15-20 de ani..cu autonomie de 1000 km si timpi de reincarcare de cateva minute..de ce nu?!
    1 0
  • Asa e ai dreptate, dar nu prevedeam viitorul ci imi spuneam parerea.
    Ce sa zic, asteptam si vedem ce va fi caci cu siguranta industria auto va suferi schimbari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru