Ford vrea sa faca motoare eficiente la Craiova

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 28.07.2008
Uzina de la Craiova ar putea produce motoare eficiente cu trei cilindri in detrimentul celei din Koln.

Esential

200.000 de motoare V6 produce uzina Ford din Koln.

Atunci cand Ford a cumparat uzina de la Craiova au existat numeroase zvonuri potrivit carora divizia europeana a constructorului american va asambla in Romania viitoarea generatie Fiesta. Informatiile au fost infirmate, pentru ca Ford se pare ca avea alte planuri cu fabrica romaneasca.

La mai bine de un an de la preluare, John Fleming, directorul Ford Europa, anunta o noua mutare importanta a grupului, care vizeaza uzina de la Craiova. Potrivit declaratiei acestuia, oferita celor de la Automotive News, in Romania ar urma sa se asambleze motoare cu trei cilindri cu un consum redus de combustibil. O decizie finala in acest sens va fi luata abia la sfarsitul anului.

Daca Romania va ajunge sa produca motoarele in trei cilindri, lucrurile nu vor fi foarte roz pentru muncitorii uzinei Ford din Koln, Germania. In prezent, fabrica nemteasca produce 200.000 de motoare V6 pentru SUV-urile vandute in America de Nord si un numar redus de unitati V8 si V12 pentru Aston Martin. Capacitatea de productie a uzinei este insa de 560.000 de unitati pe an.

Dieter Hinkelman, liderul sindical al Ford Europa, a anuntat ca daca uzina din Koln nu va primi acceptul pentru a produce motoarele in trei cilindri ultra eficiente, muncitorii germani au mari motive de ingrijorare privind siguranta locului lor de munca. Hinkelman a adaugat insa ca uzina de la Craiova nu este inca pregatita sa produca motoarele eficiente si ca cel mai probabil Koln va scapa de concedierile masive.

Ford incepe sa se orienteze catre propulsorae mici, supraalimentate, capabile sa ofere putere dar si economie de combustibil, trendul fiind deja lansat de PSA Peugeot-Citroen si Volkswagen.

via | Automotive News

Taguri: Fiesta, Ford

Comentarii (4)

  • E bun si asa poate vor face si masini
    0 0
  • dadada
    AVEM DEJA DOUA FIRME IMPORTANTE IN TARA ! RENAULT SI FORD ! NU POT DECIT SA MA BUCUR !
    0 0
  • Mini-romanu'
    Un ochi rade, celalalt plange
    Imi pare bine pentru Alex ca vede jumatea' plina a halbei insa ... adevarul este ca datorita politicienilor incapabili dpdv economic (nu ma refer la abilitatea ridicata la nivel de arta de a umple buzunarele prietenilor cu afacerile statului) am pierdut si vom mai pierde investitii masive in industria auto si nu numai!

    Din cauza lipsei de investitii (si mai ales datorita intereselor nesimtite pe licitatiile de atribuire a constructiei de autostrazi care au intarziat demararea lucrarilor) firme ca Daimler si Hyundai au ales alte tari pentru fabricile est-europene ...

    Asa ca deocamdata plang, nu numai datorita faptului ca rup masina prin gropile Romaniei, ci si pentru ca ne meritam soarta - atat timp cat etalonul copiilor e dat de lanturile de aur groase cat degetu', manelele date la maxim cu ferestrele deschise, tancurile albe si tunate kitsch, tzoalele D&G etc.
    0 0
  • adry2486
    FORD 4EVER
    TOT FRAIERUL ASTA MAFIOT DE STAT VA AVEA D CASTIGAT DIN TOATA AFACEREA CU FORD.DC CREDETI CA NU SE VA ANSAMBLA NOUA FIESTA AICI?LA CAT E DE FRUMOASA MASINA AIA,DACA O VOR ANSAMBLA AICI VA FI UN SEMN MARE DE INTREBARE IN LEGATURA CU CALIATATEA ANSAMBLARILOR.ROMANUL E TOT ROMAN...VA PRINDETI LA CE MA REFER CRED.ASA CA HAI FORD SI ARATA CONCURENTEI CE INSEAMNA A FACE MASINI DE O SUTA SI CEVA DE ANI BUNI...;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru