Fostul sef AT&T va fi numit presedintele GM dupa iesirea din faliment

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 09.06.2009
Edward Whitacre este numele presedintelui care va avea rolul de a readuce GM pe linia de plutire dupa iesirea companiei din faliment.

Edward Whitacre, fostul presedinte si CEO al gigantului american de telecomunicatii AT&T, a fost ales astazi pentru a ocupa pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie al General Motors atunci cand compania americana va iesi de sub protectia falimentului.

Edward Whitacre are 67 de ani si a detinut cea mai inalta functie in cadrul companiei AT&T intre 1990 si 2007, o perioada caracterizata de achizitii si aliante importante pentru gigantul de peste Ocean. Americanul este vazut ca omul care a ridicat compania la nivelul la care aceasta se afla astazi.

"Numirea lui Edward Whitacre va fi un nou inceput care se deruleaza sub auspicii pozitive. Asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna cu el la reinventia GM si sa maximizam potentialul enorm al companiei noastre", spune Ken Kresa, presedintele interimar al General Motors.

Cea mai mare companie auto americana a intrat sub protectia falimentului in 1 iunie, administratiile Statelor Unite si Canadei planuind sa ajute GM sa revina pe linia de plutire prin cumpararea majoritatii actiunilor contra sumei de 50 de miliarde de dolari.

Conform primelor estimari, iesirea firmei de sub spectrul falimentului va avea loc peste 60-90 de zile.

via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru