FOTO EXCLUSIV* : Citroen testează noul DS5

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 24.01.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, o galerie foto a viitorului Citroen DS5 în timpul testelor de iarnă.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat o galerie foto completă a prototipului care se va transforma în Citroen DS5. Inginerii francezi testau modelul în partea nordică a Suediei, iar modelul promite să devină un amestec între un break, un monovolum şi un sedan de clasă premium. În plus, cei de la Citroen spun că design-ul acestui model va fi complet nou şi foarte incitant. Sunt şanse mari ca modelul să prezinte o serie de similitudini cu conceptul C-SportLounge prezentat de francezi în 2005.

În ceea ce priveşte motorizările, cei de la Citroen vor prelua motoare din gama sa actuală, iar o versiune Hybrid4 nu este exclusă. Cel mai probabil, motoarele lui Citroen C4 Picasso vor fi adaptate la noul DS5, iar sistemul de propulsie al lui Peugeot 3008 Hybrid4 va fi integrat pe noul model de la Citroen. Respectivul model oferă un motor HDi FAP de 2.0 litri şi 163 CP în compania unui motor electric de 37 CP. Modelul poate să meargă doar în modul electric pe o distanţă dată, în timp ce sistemul de propulsie electrică poate să joace şi rolul de sistem de tracţiune integrală atunci când este cazul.

Noul Citroen DS5 ar putea debuta în versiunea concept la Salonul Auto de la Geneva. Potrivit unor surse, modelul respectiv ar fi prezentat în versiunea aproape de producţie, în timp ce versiunea de serie va debuta tot în aceast an, dar la Salonul Auto de la Frankfurt, spun aceleaşi surse.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia.

Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru