Franta acorda sectorului auto 20 de miliarde de euro

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 04.12.2008
Constructorii auto din Franta afectati de criza vor primi un ajutor guvernamental de 20 de miliarde de euro.

Esential

20 de miliarde de euro vor primi constructorii auto francezi.

Nicolas Sarkozy a anuntat ca va debloca 20 de miliarde de euro de la bugetul de stat pentru a ajuta constructorii auto francezi. Masura presedintelui Frantei vine in conditiile in care tara pe care o conduce nu a intrat inca din punct de vedere tehnic in recesiune economica, insa previziunile sunt pesimiste in conditiile in care somajul a ajuns la 8% in 2009, o rata enorma la nivel european.

In acest peisaj, constructorii auto francezi au probleme mari, Renault si Peugeot anuntand concedieri pe banda rulanta din cauza scaderii vanzarilor la nivel european. Anuntul acordarii ajutorului de Stat pentru Renault, Peugeot si Citroen va fi facut de Sarkoxy, de altfel, in Douai, oras care respira datorita unei uzine Renault la care lucreaza majoritatea localnicilor.

Printre masurile pe care Guvernul francez le va lua in urmatoarea perioada se va numara o copie a celebrului program romanesc Rabla, prin care posesorii de masini vechi din Franta vor primi un bonus de 1000 de euro la cumpararea unei masini noi.

via | BBC

Comentarii (1)

  • rabla
    in sfarsit dam si noi un exemplu de urmat: rabla
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru