Franţa: Dacia vinde kituri de schimbat uleiul la domiciliu

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.06.2011
Divizia franceză a mărcii Dacia vine în întâmpinarea clienţilor cu un pachet de service care poate fi utilizat fie în regie proprie, fie în reprezentanţă, oferind o economie de 15% faţă de oferta aftermarket.

Dacia încearcă să-şi atragă clienţii din Franţa în service pentru întreţinere odată ce le expiră garanţia. Marca din Mioveni derulează o strategie care vizează comercializarea de kit-uri de revizie complete la preţuri competitive, în încercarea de a atrage clienţii care erau tentaţi să-şi facă singuri schimbul de ulei după ce expiră garanţia. Potrivit celor de la Autosblog.fr, un kit de schimbat uleiul pentru un model Dacia costă 69 de euro, iar suma include 5 litri de ulei, un filtru de ulei, garnitura de la buşonul de ulei şi un recipient în care să scurgeţi uleiul folosit din motor. Ca bonus, clienţii primesc un filtru de aer gratis, pentru "împrospătarea" motorului pe două planuri.

Aparent, 26% dintre clienţii Dacia din Franţa îşi întreţin singuri automobilele. Nu este clar dacă aceştia apelează la prieteni cu cunoştinţe de mecanică sau dacă îşi fac singuri schimbul de ulei şi de filtre, dar cei de la Dacia vor să readucă aceşti clienţi în reprezentanţe.

Odată achiziţionat pachetul de service, despre care se spune că îi aduce clientului o economie de 15%, acesta poate fie să îl schimbe în regie proprie, fie să apeleze la un mecanic de la reprezentanţă, care să îl schimbe contracost.

O scurtă căutare pe internet a relevat faptul că un client poate să gasească un asemenea pachet contra sumei de 39 de euro, pentru versiunile MPI ale motoarelor de 1.4 şi 1.6 litri. Între timp, pachetul pentru motoarele 1.2 şi 1.6 cu 16v supape costă 49 de euro. Pentru motoarele 1.5 dCi fără FAP, kit-ul costă 59 de euro.

Via | Autosblog.fr

Comentarii (8)

  • Curios!
    In oferta lor figureaza si 1.4 16v,mult mai potrivit pe aceasta masina decat alte motoare,noi trebuie sa mai asteptam!
    3 5
  • Eu sunt foarte multumit de al meu Logan 1.6 16v. Nu l-as da pe 1.4 16v, l-as da in schimb pe 1.6 litri 133 CP de pe Twingo RS... poate apare in viitor pe Logan 2, cine stie...
    11 1
  • Schimb uleiul in curte
    Schimb uleiul si filtrul acasa. E o operatiune simpla ce se poate face in 15 minute. Pt MPI aveti nevoie de 2 chei, una pt filtrul de ulei si alta pt busonul de golire. Cheile costa cam 7 lei bucata.
    9 0
  • @Gica
    Nu e vorba de cat de greu e de schimbat uleiul ci de o modalitate de a-ti pastra garantia la masina ;). Dintre cate stiu, Renault e primul constructor care ofera asa ceva pentru clientii sai.
    Nu am cunostinta de altii care sa fi procedat asa.
    Ideea e buna, preturile sunt mai mult decat ok chiar si pentru noi, ca sa nu mai zic si pentru occidentali.
    6 0
  • ceva ce nu ati luat in calcul
    Trebuie sa-ti construiesti o rampa sau sa ai o groapa pentru a lucra sub masina
    5 2
  • @mda
    nu ai nevoie de rampa sau groapa, te duci frumos si cumperi doua capre.. parchezi undeva putin in panta cu rotile din spate (pe trotuar eventual ) ridici masina pe cric, pui capra in stanga si in dreapa reglate ca sa fie masina oarecum orizontala si apoi te apuci de treaba
    3 0
  • @risu : daca nu vrei sa dai bani pe capre o urci cu o roata pe o bordura mai inalta si ai rezolvat problema :)
    2 8
  • @unckle
    daca ai impresia ca o "bordura mai inalta" isi face treaba te inseli... in plus masina trebuie sa fie in plan drept... oricum parca pe tine te vad stand pe ditamai bulevardul si schimbandu-ti uleiul cu spectatori in jur :))
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru