FRANŢA: Renault şi Vinci pregătesc infrastructura pentru vehiculele electrice

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 18.07.2011
Renault şi Vinci Autoroutes vor construi 738 de locuri de parcare cu prize de încărcare pentru vehiculele electrice în termen de doi ani, iar unele staţii de alimentare cu carburant vor fi echipate cu sistemul QuickDrop.

Renault a semnat un parteneriat cu Vinci Autoroutes prin care se angajează să îi ajute pe noii lor parteneri să construiască staţii de încărcare pentru vehicule electrice în parcările amenjate din Franţa. Potrivit celor de la Renault, fiecare parcare specială pentru cei care îşi împart maşina cu alţi călători va avea cinci locuri pentru vehicule electrice, echipate şi cu prize speciale, iar numărul de asemenea locuri de parcare va fi 783 până în anul 2013. Primele rezultate tangibile ale acestui proiect vor fi văzute la finele acestui an.

În unele staţii de alimentare cu carburanţi convenţionali de pe autostrăzi, cei de la Renault vor amenaja staţii QuickDrop. Programul va viza rutele populare în rândul navetiştilor, cum ar fi Pars-Orleans-Tours, Paris-Chartres-Le Mans şi Arles-Montpellier. Cei de la Vinci Autoroutes vor achiziţiona o flotă de vehicule electrice Renault.

"Sunt încântat de parteneriatul cu Vinci Autoroutes din cel puţin două motive.

În primul rând, putem demonstra că vehiculele electrice sunt pretabile şi pentru transportul între oraşe, dacă avem infrastructură pentru încărcarea vehiculelor. În al doilea rând, Vinci Autorouteas a ales Renault pentru flota sa de vehicule electrice. Acest lucru ne arată relevanţa strategiei noastre pentru oferirea unei game complete de vehicule electrice, destinate atât persoanelor fizice, cât şi companiilor", a declarat Bernard Cambier, Vicepreşedinte al departamentului Renault din Franţa.

Via | Renault

Comentarii (6)

  • Aveti putintica rabdare...
    Noi mai avem un piculetz de autostrada de terminat (inca vre-o 2-3 mii de km) si promitem ca ne apucam si noi imediat de infrastructura pentru masinute electrice.
    8 11
  • @GT-R
    esti in ceata... partile implicate sunt diferite... producatorii auto si specialistii in energie (ex: schneider electric) sunt direct interesati sa dezvolte reteaua cat mai rapid... invartelile statului cu regii asfaltului nu isi au locul aici
    13 2
  • @io
    Nu am nimic cu stirea asta, doar ca atunci cand aud sau vad cuvantul "infrastructura" nu pot sa ma gandesc decat la infrastructura noastra infloritoare... Stiu ca aici e vorba despre alt tip de infrastructura, dar folosind acelasi termen, nu pot sa nu-mi amintesc ce inseamna la noi termenul asta...
    1 6
  • @GT-R
    Mi se pare o prostie sa iei la mistocareala demersurile oneste ale unor producatori auto, asociindu-le cu mizeria din curtea noastra... eu iti inteleg frustrarea, dar sa ramanem totusi ancorati IN REALITATE
    5 0
  • @io
    asa suntem noi romanii facem haz de necaz. iti imaginezi ca gt-r saluta ideea francezilor doar ca noi abia ne gandim ca in urmatorii 5 ani sa iesim si noi din tara mai repede de 12 ore cei din sudul tarii iar partea cu electricele ne multumim sa o avem in vreo 20 de ani.

    relaxeaza-te.
    0 4
  • @audist
    inca odata
    ce treaba are sula cu prefectura?
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru