Gafă de PR: Agenţia care promovează Mini a botezat un front atmosferic Cooper

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.02.2012
Agenţia de publicitate Sassenbach din Germania a făcut o gafă de PR prin botezarea unui front atmosferic rece "Cooper". Ulterior, frontul atmosferic a provocat moartea a zeci de oameni.

Oficialii BMW şi-au cerut scuze pentru o acţiune de PR a agenţiei Sassenbach. Nemţii vroiau să promoveze marca Mini prin botezarea unui front atmosferic Cooper. Din păcate pentru cei de la agenţie, respectivul front atmosferic rece a provocat peste 100 de morţi în Polonia şi Ucraina, îndepărtându-se de ideea faptului că modelul Cooper va fi o idee rezistentă la vânt şi vreme.

Aparent, botezarea frontului atmosferic respectiv a costat doar 229 de euro, institutul de meteorologie din Germania fiind singurul în afară de omologul său din Statele Unite ale Americii care permite sponsorizări private de acest gen. Aceeaşi agenţie de publicitate a botezat un front atmosferic cald cu numele "Minnie". Marca britanică deţinută de concernul german este celebră pentru modalităţile sale neconvenţionale de promovare, multe dintre ele fiind deosebit de îndrăzneţe, dar subiectul acestui articol arată că nu toate iniţiativele agenţiilor de publicitate obţin efectul scontat.

Cei de la BMW au declarat că nu pot influenţa momentul în care este permisă botezarea fronturilor atmosferice şi că nu pot influenţa acţiunile acestor forţe naturale.

Oficialii mărcii germane au declarat că regretă proporţiile catastrofale ale acestui front atmosferic şi regretă pierderea de vieţi omeneşti cauzată de "Cooper".

Via | BBC

Comentarii (2)

  • Nu am inteles nimic! Ce au botezat aia? Ce a murit? CE S-A INTAMPLAT!
    2 7
  • Mircea
    @lorinczi.thomas ce sa intelegi tu la 11 ani ? nu stiu pentru ce vi pe acest site , vad ca lasi un comentariu la orice stire citesti , probabil ai prea mult timp liber , mai bine lasa masinile si ocupate de altceva ca la varsta ta oricum nu pricepi nimic din cate vad !
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru