Gama de motorizări a lui Subaru Forester va fi împrospătată

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 08.07.2010
Gama Subaru Forester va primi câteva modificări în cea de-a doua parte a acestui an. Acestea sunt concentrate pe motorizările disponibile şi nivelurile de echipare, nefiind vorba de schimbări estetice sau la nivel de platformă.

Japonezii de la Subaru au anunţat că vor modifica anumite motoare din gama Forester şi vor opera numeroase îmbunătăţiri începând cu cea de-a doua jumătate a acestui an. Motorul boxer de 2.5 litri îşi păstrează puterea maximă şi primeşte 5 Nm în plus graţie unor modificări minore, iar consumul de carburant este redus atât pentru versiunea cu transmisie manuală, cât şi pentru versiunea cu transmisie automată.

Versiunea turbo a motorului boxer primeşte modificări mai serioase decât unitatea aspirată natural. Astfel, cursa pistonului şi diametrul acestuia au fost crescute, urcând cilindreea de la 2.457 cmc la 2.498 cmc. Totodată, axele cu came sunt acum agrenate de un lanţ, nu de o curea ca până în prezent. Oficialii Subaru nu au anunţat alte modificări la nivelul trenului de propulsie şi nici ceea ce pregătesc pe viitor în gama Forester. Un element neobişnuit este creşterea cilindreei, tendinţă diametral opusă de cea aplicată de toţi producătorii de automobile la nivel mondial.

Subaru a introdus şi o nouă versiune de echipare în gama Forester echipată cu motoare aspirate, intitulată Touring.

Aceasta este încadrată "deasupra" nivelului Limited dar "sub" XT, ceea ce înseamnă că beneficiază de un amestec dintre dotările celor două versiuni de echipare. Nivelul de echipare Touring beneficiază în standard, pe lângă Limited, de faruri cu xenon şi pentru lumina de întâlnire, climatizare pe două zone, suporţi pentru portbagaj argintii şi oglinzi laterale cu semnalizatoare incluse.

Nivelul de top de echipare pentru versiunile turbo ale lui Forester se numeşte acum Touring şi beneficiază de un nou scaun şofer reglabil electric pe zece direcţii. Sistemul audio al versiunilor superioare de echipare integrează şi o cameră video pentru marsarier şi toate nivelurile de dotări beneficiază de un sistem Bluetooth pentru integrarea unui telefon mobil.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (2)

  • ...mda...masini nu carcase vopsite de sportir...
    9 1
  • 12azvan
    daca exista cerere, de ce nu
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru