Genesis Coupe "Art of Speed", la SEMA

De Catalin Dinu
Publicat Joi, 31.07.2008
Tunerii de la Rhys Miller Racing vor construit Genesis Coupe "Art of Speed" pentru editia 2008 al SEMA Show.

Hyundai a anuntat astazi ca a incheiat o colaborare cu Rhys Millen Racing (RMR) in vederea construirii unei versiuni de performanta a lui Genesis Coupe. Noul prototip produs se va numi Genesis Coupe “Art of Speed” si va fi expus la standul Hyundai Motor America de la SEMA (Specialty Equipment Market Association) Show 2008, care va avea loc in noiembrie la Las Vegas.

Desi sportivul model coreean va fi disponibil pe piata abia in primavara anului viitor, Hyundai doresta sa promoveze cat mai bine primul coupe al marcii cu tractiune pe spate. Astfel, dupa prezentarea oficiala de la Salonul Auto de la New York a lui Genesis Coupe in versiunea finala, Hyundai a contractat una dintre cele mai cunoscute case de tuning de pe continentul american pentru a crea “Art of Speed”.

"Partea unica a acestui proiect este aceea ca va reprezenta o lucrare artistica in miscare, din acest motiv primind si numele <Art of Speed>. Atentia noastra va fi acordata mai mult motorului si design-ului radical al caroseriei pentru a completa liniile versiunii de productie.

Vom transforma Genesis Coupe intr-o masina ultra-performanta cu aspect impresionant. Credem ca are potentialul de a fi una dintre cele mai interesante masini de la show", a declarat Rhys Millen, pilot profesionist de curse, fondator al RMR si fiul lui Rod Millen, celebrul pilot de rally si curse off-road.

Genesis Coupe preparat de RMR va beneficia de un kit de caroserie care va lati flancurile. De asemenea, exteriorul va dispune de o schema de culori arginitiu-negru, completata de un set de jante performante Enkei cu anvelope Bridgestone Protenza RE-01. Elementele de caroserie noi vor fi construite in principal din fibra de carbon, remarcandu-se priza de aer amplasata pe capota cu rol functional.

Prototipul Genesis Coupe “Art of Speed” va fi propulsat de o unitate DOHC cu patru cilindri de 2.0 litri care va dezvolta cu siguranta o putere si un cuplu maxim impresionant datorita kitului turbo cu care urmeaza sa fie echipat. Transmisia va fi asigurata de o unitate automata cu comanda secventiata marca HKS, iar suspensia elicoidala va fi furnizata de K&W.

La interior, tunerii americani vor construi o cusca de protectie din bare si vor instala scaune si volan Sparco, precum si o plansa de bord din fibra de carbon de productie proprie.

La partea tehnica se vor mai deosebi si etrierele Brembo care vor completa pachetul de imbunatatiri ale sistemului de franare.

"Suntem incantati sa lucram cu Rhys Millen inca din primele clipe de cand a intrat pe usile noastre la Hyundai Motor America. Genesis Coupe este masina performanta cu tractiune pe spate, pe care noi am proiectat-o pentru a atrage atentia admiratorilor infocati ai domeniului auto. Asadar, suntem nerabdatori sa vedem versiunea modificata de RMR a lui Genesis Coupe pe circuit", a declarat John Krafcik, vicepresedinte Hyundai Motor America responsabil de dezvoltarea produselor si strategiei de viitor.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru