Geneva 2008: Volkswagen Golf Hybrid

De Mihai Tudosa
Publicat Joi, 21.02.2008
Volkswagen va aduce la Geneva, printre altele, un hibrid diesel-electric care consuma 3.4 litri/100 km.

Esential

3.4 litri/100 km este consumul declarat de VW pentru Golf Hybrid
89 grame CO2/km va emite Golf Hybrid. Mai putin decat Toyota Prius.

Volkswagen se pregateste sa lanseze la Geneva o versiune Golf hibrid diesel-electric capabila sa ofere un consum de 3,4 litri de motorina la suta de kilometri. Mediul inconjurator reprezinta un factor important in planurile de dezvoltare Volkswagen, oficialii spunand ca Golf Hybrid va emite in atmosfera 89 g CO2/km. Pentru a face o comparatie, Toyota Prius are un consum de 4,3 litri si emite cu 17% mai mult CO2 – 104 g/km.

Acest model nu este primul hibrid din curtea „verde” a Volkswagen. Primul a fost dezvoltat la inceputul anilor ’90 si se baza pe un motor hibrid-benzina. Una dintre aceste incercari a fost prezentata la Raliul ecologic de la Bibendum – Shanghai.

In acest moment nu se stie daca Volkswagen va scoate in serie conceptul hibrid pe care il va prezenta la Geneva. Daca nu modelul, atunci tehnologia se va regasi si pe celelalte variante Volkswagen, cel mai la indemana oficialilor VW fiind sedanul Jetta.

Desi Golf Hybrid nu va putea fi condus prea devreme de europeni, Passat Ecofuel si Sharan Bluemotion sunt doar cele cateva dintre modelele "verzi" propuse de Volkswagen la standul sau de la Geneva.

Via | Channel 4  

Comentarii (10)

  • of !
    Ce penibili !Japonezii fabrica hibrid de 11ani si acum vin si penibilii astia cu"marea descoperire".Tipic !!!
    0 0
  • zece lei
    of!
    Acest model nu este primul hibrid din curtea „verde” a Volkswagen. Primul a fost dezvoltat la inceputul anilor ’90 si se baza pe un motor hibrid-benzina. 1)Asta in cazul in care nu ai citit prea bine!2) Tu ce masina ai???3)cei de la vw sunt penibili si cand dezvolta proiecte precum bugatti veyron???
    0 0
  • Bugatti Veyron e intradevar un proiect penibil
    Ca de altfel toate "super" masinile care bat recorduri de viteza doar de dragul de a le bate. Nu stiu la ce foloseste si cui foloseste avionul ala fara aripi...
    0 0
  • :D :)) :D Ha-Ha-HaDupa ce Peugeot 308 hibrid (1.6 HDi si 132 CP) a fost anuntat ca o lansare sigura in 2008-2009, avand consum de 3.4 si emisii de 90g CO2, apare si minunatia asta de la VW cu acelasi consum si ... 89g CO2..... doar asa, ca sa zica ca se gandesc la mediu.Sunt curios ce moptor are masina asta... oare 1.9 TDI (troca-troca am iesit cu tractorasul zgomotos la arat pe camp)
    0 0
  • Dagwod
    vai de noi
    pana scot astia masinile hibride ..... pana le fac reclama si pana incepe si lumea sasi cumpere .... se duce la drak toata planeta si noi (poate nu noi - da copii si nepotii - sigur) si tot.pacat...
    0 0
  • ce se streseaza lumea
    nu va doriti america anilor '80 sa va plimbati cu ceva gen mustang cu un motor benzina de minim 4000|??:)
    0 0
  • ursus2
    kkt cu apa rece!
    Pe astia nu-i mai cred cand afirma consumul sau puterea!Am luat VW nou si consuma ca dracu!Cica scade consumul dupa rodaj.Aiurea!La fel!Poate cand se da pe ulei?Masini numai electrice,fiabile si in serie s-au fabricat de GM in anii`90.Cine a avut interesul sa nu se mai fabrice EV1 ?Se vine acum cu hibride care nu introduc un sistem de propulsie care nu elimina motorul pe benzina sau motorina.
    0 0
  • deminij
    hibride sau nu...
    germanii folosesc de cativa ani gaz natural... chestia cu hibridul pentru ei este pur si simplu in plus! ei nu au o piata pentru asa ceva, ganditi un pic inainte de a comenta copii!
    0 0
  • bogdan
    golf
    vw a spus ca aduce la geneva golf 6 nu golf hibrid.
    0 0
  • STATI ASA
    Scrieti voi pe google Braun's gas si apoi va certati intre voi cu tehnologii eco :P
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru