Germania: anvelopele de iarnă vor fi obligatorii pe Autobahn în sezonul rece

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 07.10.2010
Legea care guvernează traficul pe autostrăzile germane va suferi modificări care le interzice şoferilor cu pneuri de vară să circule iarna pe Autobahn.

Germania va adopta începând din acest an un nou cod rutier pentru autostrăzi, acesta urmând să aibă inclus un articol care prevede faptul că toate maşinile care circulă pe autostrăzile din această ţară pe timp de iarnă să fie echipate cu pneuri de sezon. 

Până astăzi, singurele prevederi din Codul rutier pentru autostrăzi care vizau acest subiect erau legate de faptul că şoferii erau obligaţi să îşi doteze maşinile cu pneuri potrivite cu condiţiile meteo.

Conform noilor reglementări, pneurile de iarnă ale maşinilor care circulă pe Autobahn nu trebuie să fie mai vechi de cinci ani iar adâncimea canalelor şi şanţurilor de pe suprafaţa anvelopei trebuie să fie cel puţin egală cu patru milimetri.

Germania se alătură astfel Austriei, unde conducătorii auto sunt obligaţi să aibă montate pneuri de iarnă de la 1 noiembrie până la 15 aprilie.

Ai nevoie de pneuri de iarnă? Până la 1 noiembrie ai reducere de 10% pentru anvelopele de sezon rece în MAGAZINUL ONLINE AUTOMARKET.

via | Auto News

Comentarii (12)

  • bune legi
    Foarte bine le face. si la noi ar trebui la fel sa fie.
    10 3
  • Crysty
    UE
    Foarte bine!

    Tarile dezvoltate tin la sigruanta soferilor!

    Si noi ar trebui sa le urmam exemplul, chiar daca le achizitionam anvelopele SH rulate de ei un sezon, sunt bune !
    13 2
  • Ivanoff
    Motor de cautare cu probleme...
    Va rog verificati sit-ul dedicat ca nu merge cautarea...pana pe 01.11.2010 :)
    2 0
  • mircea
    @Ivanoff
    Mie îmi merge căutarea fără probleme. Detaliază problema, te rog. mircea.mester@imedia.ro
    0 1
  • Hunter
    La noi in primul rand ar trebui o reglementare pentru a avea niste anvelope pe masina....adica anvelope care sa iti ofere siguranta, atat tie cat si celor din jurul tau in trafic. Poate mai multe controale din partea ARR.
    1 0
  • Absolut normal
    Iarna trecuta s-au intamplat foarte multe accidente pe Autobahn, de asta unii oameni cu ceva simt al raspunderii au hotarat sa fie obligatorii. In Elvetia si Suedia sunt obligatorii din octombrie pana-n aprilie (probabil si in alte parti).

    Ce nu inteleg unii este faptul ca pneul este cel care-ti asigura contactul intre autoturism si suprafata de rulare, dand foarte putina importanta calitatii acestuia.
    Si de multe ori se intampla inevitabilul.
    2 0
  • @Mircea Mester
    Cautarea in sectiunea de anvelope nu functioneaza nici la mine, cand folosesc Internet Explorer. In momentul in care vrei sa cauti anvelope cu o dimensiune anume, dupa ce introduci valorile si apesi "cauta" nu se intampla nimic.

    Am incercat si cu Mozilla si merge foarte bine, deci este problema de explorer.
    0 0
  • :)
    nu anvelopa e de vina, ci cel care sta la volan, poti avea anvelope de vara si sa te descurci si iarna daca ai grija, si poti avea anvelope de iarna si sa mergi ca un bmw-ist sau ca un baiat de cartier si ai pleznit-o.
    99% dintre accidente tiganu de la volan e de vina.
    3 4
  • @vsz
    in ultimii 5-6 ani intotdeauna am folosit gume de iarna(nu ca n-as fi folosit si inainte,dar nu-mi dadea mina)..si diferenta e uriasa...tin sa-l contrazic pe VSZ.poti fi si Schumi daca n-ai gume de iarna ai b..lit-o (si am ceva km la bord)...apropo am vazut niste reclame pe aici pe site cu niste cauciucuri de iarna la niste preturi destul de piparate fata de alte site-uri(oare astea din urma sa nu-si fi actualizat preturile?)..ha ,dar voi afla cind ajung in tara
    1 0
  • ZgabeartA
    incopatibilitate IE9
    Puteti incerca compatibility view al IE9. Cel mai probabil au folosit un html mai vechi in constuctia motorului.

    Gabi
    0 0
  • Merge cautarea cu IE dar sunt scumpe rau
    Cel putin la mine cu IE8 pe Vista merge cautarea ok. Selectarea se face automat, inainte de a apasa pe cautare, probabil ca unele versiuni de IE nu interpetreaza corect javascriptul respectiv. Pacat ca sunt mari preturile, Automarket s-a asociat cu autosofdt aici si acestia au preturi mari comparat cu ce gasesti pe net . @ccp, sunt actualizate si inalte parti preturile, doar ca nu sunt umflate la 3,5 bari :))
    1 0
  • sebastian
    cauciucuri de iarna
    Stie cineva o adresa web de unde pot procuracauciucuri de iarna la pret rezonabil?
    Va multumesc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru