Germania continua programul "Rabla"

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 24.03.2009
In urma cresterii cu 21% a pietei germane in luna februarie, guvernantii vor continua programul Rabla, suplimentand suma dedicata acestuia.

Guvernul german are de gand sa suplimenteze bugetul alocat programului de innoire a parcului auto datorita faptului ca acesta s-a bucurat de un succes mai mare decat se spera initial. Informatia a fost publicata astazi de cotidianul Rheinische Post, care citeaza o sursa din guvern.

Confom publicatiei germane, cele 1.5 miliarde de euro oferite de guvern populatiei in cadrul programului "Rabla" in versiune teutona se vor termina in cursul lunii aprilie, astfel ca membrii guvernului au hotarat deja suplimentarea acestei sume. Noua etapa a programului ar urma sa fie pusa in practica imediat dupa Paste.

In acest moment, fiecare german care decide sa isi caseze masina veche primeste un voucher de 2500 de euro care poate fi oferit ca avans pentru o masina noua. Rezultatele acestui program s-au vazut imediat in Germania, vanzarile de masini noi crescand pe cea mai mare piata europeana cu 21% in luna februarie fata de aceeasi luna a anului trecut. Este prima crestere inregistrata de industria auto germana in ultima jumatate de an.

via | Reuters (inreg)

Comentarii (2)

  • rabla
    Bravo si la mai mare,poate mai cumpara niste Logan-uri.Macar la ei sa mearga, ca la noi oricum ''rabla'' se misca romaneste.
    0 0
  • Frumos. In loc sa indoape fabricantii cu sume nejustificate, ajuta omul de rand spijinind indirect si producatorii. Nu era normal sa fi facut asta si in SUA? Pai nu era, ca acolo-s alte interese.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru