Germania mentine "Legea Volkswagen"

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 29.05.2008
Porsche pierde batalia cu Landul Saxonia si statul german in chestiunea celebrei legi Volkswagen.

Esential

80% este necesarul de actiuni pentru a lua decizii in cadrul Grupului VW.

Legea Volkswagen ramane in picioare. Ieri, guvernul federal german a aprobat amendamentele care mentin principiul de baza al legii protectioniste.

Legea amendata de UE in octombrie anul trecut a fost modificata de statul german, dar si-a pastrat principiul de functionare. Astfel, deciziile majore in cadrul Grupului VW nu pot fi luate fara suportul a 80% din pachetul de actiuni. In aceste conditii, Landul Saxonia, al doilea actionar al companiei, care detine 20.1% din actiuni poate bloca proiectele lansate de Porsche, principalul actionar.

In alta ordine de idei, guvernul german a votat o lege care permite in actuala configuratie a actionarilor gigantului VW sa dea drept de veto Landului Saxonia. Porsche a incercat sa schimbe statutul legislatiei si sa impuna un necesar de 75% din actiuni pentru luarea deciziilor in cadrul grupului, dar guvernul federal nu dat curs acestei prevederi.

Oficialii Landului Saxonia s-au declarat multumiti de statutul legii, in conditiile in care pot proteja miile de muncitori ai grupului VW, cetateni ai provinciei Saxonia.

Ultima sansa pentru Porsche este la Curtea Europeana de Justitie, unde legea VW poate fi sanctionata inca o data.

Porsche detine in acest moment 31% din Volkswagen si doreste sa-si mareasca pachetul majoritar la peste 50%, dar acest lucru nu i-ar aduce o influenta decisive in cadrul Grupului VW.

Via | Automotive News 

Comentarii (19)

  • george
    FOARTE TARE...
    Germania bagata in infringement de propriile companii...asta e de cascadorii rasului...

    In alta ordine de idei, n-as vrea sa fiu in locul celor de la comisia europeana. Sunt intr-o pozitie absolut mizerabila. Oricum ar da-o, tot isi iau buseala...
    0 0
  • AndreiRN
    Rusine
    Rusine lor. Daca zeci si zeci de ani au speculat piata sub protectie guvernamentala nici macar acuma nu accepta sa fie cinstiti. Produsele VW sunt acoperite din impozitul populatiei atunci cand nu se vand profitabil.
    EC incepe sa miroasa a protectionism socialist.
    0 0
  • e lasa ca si in italia fiatul e la fel! daca nu era statul (sau mafia cine dreaq mai stie a cui mana a fost acolo) erau in faliment de f multa vreme , in franta la fel!in state la fel cu fordul acum 1 an si tot asa....
    0 0
  • george
    RUSINE SA-TI FIE TIE
    pentru gugumaniile pe care le versi aici de-atata timp, AndreiRN. Tu nu mai citesti nici macar stirea?!?!?!? Ca de documentare nici nu se mai pune problema...Ai ramas cu ideea asta stantata pe cozorocu` sepcii (ca prin teasta ta nu se gaseste suficient loc pentru asta) si o tot repeti intr-una desi ti-am dovedit de patrusprezece mii de ori ca vorbesti brasoave. PORSCHE VREA SA SE APLICE LEGISLATIA COMUNITARA IN CEEA CE PRIVESTE VOLKSWAGEN-UL. CARE NU POMENESTE NIMIC DE AJUTOARE GUVERNAMENTALE SAU MASURI PROTECTIONISTE. IN SCHIMB, AUTORITATILE NU VOR SA RENUNTE LA INFLUENTA PE CARE O AU ASUPRA COMPANIEI.

    Iar tu nu ar trebui sa sufli o vorbulita de ajutoare guvernamentale si masuri protectioniste. GM, Ford si Chrysler se bucura de astfel de pomeni fara nici o greata si mai ai si tupeul (sau mai bine zis ignoranta) sa le lauzi ca ce treaba buna fac ele ca mai primesc niste bani de la buget. Buget alimentat de cine? Nu cumva de cetateni prin impozite?
    Nu-mi dau seama cum ai reusit tu sa "mirosi" protectionismul socialist al lu` UE tocmai de peste garla. Cred mai degraba ca mirosea protectionismul american si tu l-ai confundat...ceea ce nu se intampla pentru prima data pentru ca prima ta aterizare pe "pamantul fagaduintei" a fost una fortata si de-atunci vezi numai avioane...
    0 0
  • AndreiRN
    Adevarul ......
    Adevarul doare.
    Restul, ham,ham,ham.
    0 0
  • george
    ADEVARUL TE-A DURUT DE AI INCEPUT SA LATRI
    cum faci tu de obicei cand ramai fara argumente (nici macar din alea aberante, hilare si absolut ilogice)...

    In situatia de fata ai mai avut si neobrazarea sa strigi ca Volkswagen-ul e firma socialista (ceea ce e o aberatie crancena...dimpotriva, acu` Volkswagen primeste palme peste ceafa de la statu` german, necum bani si facilitati; de fapt, PORSCHE vrea sa previna un ABUZ al statului german care vrea sa aiba putere de decizie cu doar 20,1 % ceea ce-i departe de cei 31 % cat are actionarul majoritar PORSCHE si si mai departe cei 51 % care-ti dau drept de decizie in orice firma capitalista) in conditiile in care tu ne-ai zapacit de cap cu gramezile de bani pe care le ia GM ca ajutor de stat si ca nu plateste nici un impozit pentru ca e pe pierdere.

    Iar adevarul este ca sunt de-a dreptul uimit de cate gogorite si brasoave poti sa spui...Initial am crezut ca esti doar brainwashed ca majoritatea americanilor, dar tu ai probleme mult mai mari decat asta...pe care medicina moderna nu le poate rezolva...

    Si ca sa se vada cat de ipocrit si de fals esti: te dai cu fundul de pamant pe-aici ca tu ai argumente dar lumea nu le ia in seama dar tu nu ai dat niste explicatii nici macar superficiale la gugumaniile majore insirate de tine cu o dezinvoltura ingrijoratoare (ti le-am mai trimis o data si n-ai comentat nimic):

    -Masini PAG, Daimler, VAG si PSA
    -Rata de absorbtie a dioxidului de carbon de catre padure.
    -Motorul V8 cu o singura axa cu came si 2 supape/cilindru
    -Milioanele de masini SH pe care SUA le exporta in China si India (cifre, statistici)
    -Poluarea produsa de fabricarea unei masini
    -Prietenul tau genial de la Viena
    -Mercedes-urile care costa dublu la performante echivalente cu masinile americane.
    -Pragul oficial de saracie
    -Rata criminalitatii din SUA
    -Femeile europene
    -Ochelarii de citit la $3/bucata.
    -Intervalul de varsta pentru cale se calculeaza rata saraciei.

    Si ca sa nu te simti neglijat cu subiecte din astea “subtiri” si fiindca esti inginer proiectant de avioane, rachete, petarde si pocnitori, poate-mi dai niste detalii suplimentare la ce spun baietii astia aici:

    http://uk.youtube.com/watch?v=7_E4N5YIycI
    http://uk.youtube.com/watch?v=ECMJ2LBK90Q&feature=related
    http://uk.youtube.com/watch?v=OSW1x_h4Kfo&feature=related
    http://uk.youtube.com/watch?v=UeSDOb7NcgE&feature=related

    Aici chiar mi-ar prinde bine niste comentarii de la un “profesionist”...In lipsa unor comentarii profesioniste, m-as multumi si cu niste aberatii crancene ca sa ma mai amuz si eu...
    0 0
  • AndreiRN
    Georgica
    O avalansa de cuvinte cu cateva balbaieli care iti oglindeste starea de frustrare in care mintea ta se afla.
    Da, daca ai sti ceva istorie automobilista ai sti ca VW a fost infiintata ca o firma SOCIALISTA. Odata cu pierderea razboiului si-au mentinut legea prin care guvernul local este proprietarul major sau ia deciziile indiferent de ce % detin. Poate asta este motivul pt care VW a putut sa se mentina atatia ani de zile in deficit financiar real ca cel declarat a fost acoperit cu fonduri de stat.
    Cat despre afirmatiile mele care te intriga asa de mult ...... poate asta este si rolul lor. Sa cauti TU informatiile necesare si ma bucur ca le gasesti si imi dau seama de frustrarea prin care treci.
    Dar, din controversa te vei maturiza.
    0 0
  • Mircea
    Usor, usor...
    V-as fi indelung recunoscator daca in loc de ironii mai mult sau mai putin subtile ati utiliza apelative simple, explicatii concise si un limbaj ceva mai putin sarcastic.

    In rest, da-ti-i bice cu aceste comentarii, echipa Automarket le gusta in fiecare zi.

    Mircea
    0 0
  • george
    SOCIALISM MADE IN USA: BEST QUALITY EVER!
    @ Mircea

    Dupa ce mi s-au "servit" gratuit ironii de gradinita de catre tovarasul AndreiRN, am incercat cu ironii subtile si nu numai ca nu le-a inteles dar le-a luat drept complimente...chiar si pe cele deloc subtile le vede cu totul altfel...are o mare problema de intelegere pe care au sesizat-o si altii care-si mai baga nasu pe site-ul asta...de fapt, AndreiRN vede totul altfel si este singurul in aceasta situatie...vezi Doamne, noi ceilalti ne-am nascut in pestera si am trait in padure...cam asa ar spune orice om de buna credinta care l-ar asculta fara sa stie despre ce specimen e vorba...

    PS: imi permit sa atrag atentia ca forma corecta nu e "da-ti-i bice" ci "dati-i bice"...


    @ AndreiRN

    Lasand la o parte faptul ca ai trecut peste PROPRIILE baliverne de parca ar fi fost scrise cu creionu` pe cladirea Pentagonului si ca ai omis sa comentezi link-urile labartate pe 7 randuri (la astea chiar astept comentarii, bravule cetatean american) desi te pretinzi a fi mare expert in aeronautica, mai ai si indrazneala sa ma acuzi gratuit de o gramada de aiureli:

    Inainte de toate poate dai cu copy-paste “balbaielile” pe care le-ai identificat cu vigilenta-ti atat de apriga...

    Daca mergem pe principiul ca Volkswagen e o firma “socialista” fiindca s-a nascut si a functionat o perioada intr-o societate “national-socialista” atunci baietas, si tu esti “socialist”...chiar bolsevic daca ar fi sa ma iau dupa modul tau de gandire (ma rog, e un pic exagerat spus gandire)...

    In ceea ce priveste istoria “automobilista” iti reamintesc faptul ca dupa razboi, aliatii (adica AMERICANII si inca vreo cativa pinguini care se nimerisera pe-acolo) au facut curatenie in Germania, au transat-o, au impartit-o si au lasat Volkswagen intr-o structura considerata compatibila cu NOILE legi ale statului german democratic. Chestia asta ti-am spus-o EU TIE acu` o gramada de vreme (http://www.automarket.ro/stiri/previziuni-sumbre-pentru-piata-auto-americana-7851.html). Chiar asa de rau esti dus cu capu`?

    Iti reamintesc de asemenea ca Volkswagen NU MAI PRIMESTE BANI DE LA STATUL GERMAN de cam multisor...ceea ce nu se intampla cu alde GM care si acum suge banutu` de la bugetul “Americi”(ca sa nu mai vorbim de taxele de protectie si alte facilitati). Fa-ti tie un bine si mergi pe burta cand vine vorba de ajutoare de stat si facilitati. Aveti cel putin 3 cadavre de elefanti albi in casa si tu vorbesti de funie si sapun...sper ca motivul pentru care faci asta este tupeul “de cocalar” (acu` stii ce-i aia) si nu ignoranta crasa...sunt de parere ca e mult mai mai bine sa fii smecher decat “naiv” de dai in gropi...sunt atatea stiri care spun ca cei 3 mari sunt in “fundu` haznalei” si atata lume iti spune ca esti beat, tu continui cu exact acelasi texte rasuflate si infantile...

    Baietas, faci confuzii lingvistice grave...afirmatiile tale nu ma intriga...ma sperie...ma gandeam sa fac o vizita prin America dar ma infrigurez la ideea ca dau peste d-astia ca tine...pe de alta parte, ma apuca rasul numai cand incerc sa-mi imaginez ce s-ar intampla cu tine daca “naivitatea” ar durea...

    Cat despre maturizarea mea, nu pot sa spun decat atat: daca nu s-a intamplat pana acum , nu exista nici cea mai mica sansa ca tu sa contribui la asta...stiu ca manifesti o grija deosebita pentru mine dar crede-ma ca mie mi-este absolut inutila grija ta...tie insa ar putea sa-ti fie fatala...stii tu...

    “...... POATE asta este si rolul lor. Sa cauti TU informatiile necesare...” Aaa, deci nici macar de asta nu esti sigur...nu ca ar fi vreo noutate...pustiu`, majoritatea informatiilor pe care ti le insir sunt ori deja “disponibile” ori foarte usor de gasit (pentru mine si altii de pe-aici, cel putin)...nu stiu cum iti dai tu seama de “frustrarea” prin care trec eu (yeah, right...same old story...got anything new?) cand tu nu-ti dai seama pe ce lume/in ce tara traiesti...esti asa de rupt de realitate ca am senzatia ca traiesti in parcul Yellowstone...desi si acolo ar trebui sa prinzi ceva pe radio...

    Bunule samaritean, astept inca lamuriri in ceea ce priveste afirmatia ta precum ca OMUCIDEREA E ABSOLUT FIREASCA...Macar la asta sa-mi raspunzi ca am primit din partea ta destule comentarii sfertodocte (cu maxima indulgenta), paralele cu subiectul si lipsite de logica elementara...
    0 0
  • AndreiRN
    Dialog
    1. AndreiRN vede totul altfel si este singurul in aceasta situatie...
    1. Adevarat spus. Si care este motivul?
    2. si tu esti “socialist”...chiar bolsevic daca ar fi sa ma iau dupa modul tau de gandire
    2. Hahahahaha, mi sa anulat cetatenia si alungat din tara de comunisti. Poate chiar de tatal tau. Si ce bine a fost si este.
    3. ma gandeam sa fac o vizita prin America dar ma infrigurez
    3. Canada si Mexic si etc, tot in America sunt. Canada e friguroasa iarna si te poti INFRIGURA rapid.
    4. nu stiu cum iti dai tu seama de “frustrarea” prin care trec eu
    4. Dupa tremuratul buzelor.
    5. lamuriri in ceea ce priveste afirmatia ta precum ca OMUCIDEREA E ABSOLUT FIREASCA...
    5. Studiaza istoria pe macar 50 - 100 de ani si sari de la lumea virtuala utopica la rea reala.
    6. dar crede-ma ca mie "I"mi este absolut inutila grija ta...
    6. Si totusi iti dedici atata timp gandurilor mele si opiniilor mele zilnic. Cu sufletul la gura cauti posturile mele si cateodata raspunzi in graba si plin de ura iar alta data cauti informati sa adaugi in dorinta de a-mi discredita opinia dar ...... te zbati si atragi si mai multa atentie spre o opinie diferita dar reala.
    0 0
  • george
    MASS MURDERERS
    @ AndreiRN

    1. AndreiRN vede totul altfel si este singurul in aceasta situatie...
    1. Adevarat spus. Si care este motivul?

    Unul foarte simplu: esti singurul dus cu capu`...

    2. si tu esti “socialist”...chiar bolsevic daca ar fi sa ma iau dupa modul tau de gandire
    2. Hahahahaha, mi sa anulat cetatenia si alungat din tara de comunisti. Poate chiar de tatal tau. Si ce bine a fost si este.

    Aaa, deci esti un securist tradator...Am avut eu oarece banuieli ca ai fi securist dar acu` mi s-a confirmat...te incadrezi perfect in pattern-ul securistului ceausist: esti spalat pe creier, grandoman, ipocrit, fals, ai pasiuni dubioase, n-ai nici un fel de scrupule, ai o cultura generala varza, un IQ subunitar si un vapor de tupeu (nu te grabi sa ma contrazici ca am dovezi beton pentru cele insirate mai sus)...

    3. ma gandeam sa fac o vizita prin America dar ma infrigurez
    3. Canada si Mexic si etc, tot in America sunt. Canada e friguroasa iarna si te poti INFRIGURA rapid.

    Semeni izbitor cu aia care cred ca in America Latina limba oficiala e...latina:
    http://www.youtube.com/watch?v=teM4T3TylFc
    Esti penibil rau...E a doua oara cand faci aceasta greseala de toata jena desi ti-am atras atentia deja. Am zis AMERICA, NU AMERICA DE NORD. Una e tara (in acceptiunea tuturor INCLUSIV A AMERICANILOR - DUH), cealalta e continentul...Bine, in curand continentu` va deveni o singura tara, da` mai e pana atunci...

    4. nu stiu cum iti dai tu seama de “frustrarea” prin care trec eu
    4. Dupa tremuratul buzelor.

    Ai dat un raspuns de “junior kindergarten”...felicitari pentru “patrunzime” (trebuie sa cunosti cuvantul ca doar tu l-ai inventat)...

    5. lamuriri in ceea ce priveste afirmatia ta precum ca OMUCIDEREA E ABSOLUT FIREASCA...
    5. Studiaza istoria pe macar 50 - 100 de ani si sari de la lumea virtuala utopica la rea reala.

    UN RASPUNS ABSOLUT PARALEL CU INTREBAREA...ca sa lamurim un aspect important: stiu destula istorie, am senzatia ca mai multa decat tine...
    Revenind la subiect (nu scapi de ceea ce-ti era frica...din pacate pentru tine, eu nu pun botu` la diversiunile tale sub forma de parabole gretoase), ce-ar fi sa discutam un pic despre ce povestesc oamenii astia mai jos? Ca sa lamurim inca un aspect important: eu nu le-am luat drept litera de lege. Dar le consider corecte pana gasesc eu proba contrarie sau imi poate da cineva contraargumente beton. Daca nu vii cu nici un contraargument pertinent e suficient sa lasi spatiu gol si o sa inteleg ca subscrii celor afirmate...

    http://www.youtube.com/watch?v=_dmPchuXIXQ
    http://www.youtube.com/watch?v=lBZne09Gf5A
    http://www.youtube.com/watch?v=SjUrib_Gh0Y
    http://www.youtube.com/watch?v=_BVNN1wqw3k
    http://www.youtube.com/watch?v=VPPFgHF9VR4

    Asteptam un comentariu referitor la filmulete (celelalte, despre WTC)...NIMIC, NIMIC, NIMIC, NIMIC...mergi pe burta ca pisica dupa ce a sutit snitelu`...OK, am inteles. Esti de acord cu ceea ce afirma oamenii aia acolo (FIINDCA N-AI ABSOLUT NICI UN CONTRAARGUMENT)...Ceea ce inseamna ca sunteti nu numai MINTITI ci si UCISI pentru BANI...de catre GUVERNANTII STATELOR UNITE ALE AMERICII (ti-a placut ce frumos faceau amaratii aia bungee jumping de la etaju` 700 fara coarda? Nu incerci si tu ? Hai ca e promotie)
    ABSOLUT DEZGUSTATOR SI STRIGATOR LA CER!!!! Si culmea e ca desi manaria a fost grosolana, extrem de multa lume a “pus botu`”...Cred ca stiu care este explicatia: DETERGENTUL... a fost extrem de eficient pentru creierele odihnite ale americanilor (scuzati cuvantul “americanilor”...ar fi trebuit sa spun “cetatenilor Statelor Unite ale Americii”)...

    6. dar crede-ma ca mie "I"mi este absolut inutila grija ta...
    6. Si totusi iti dedici atata timp gandurilor mele si opiniilor mele zilnic. Cu sufletul la gura cauti posturile mele si cateodata raspunzi in graba si plin de ura iar alta data cauti informati sa adaugi in dorinta de a-mi discredita opinia dar ...... te zbati si atragi si mai multa atentie spre o opinie diferita dar reala.

    Credeam ca asta n-o sa se intample veci pururi...SA MA CORECTEZI TU PE MINE LA LIMBA ROMANA...si culmea e ca ai “corectat” o FORMULA CORECTA!!! (nu stau sa-ti explic de dublarea complementului indirect si de formele contrase) Asta e cea mai buna dovada ca esti picat din luna si habar n-ai pe ce planeta esti dar vrei sa convingi lumea de capacitatile tale iesite din comun...ia de-aici un sfat util si dezinteresat: incearca treaba asta in America (tara, nu continentu`, ok?) ca e plina de retardati...chiar si asa, nu cred ca gasesti mai mult de 3-4 pe care sa-i fraieresti si sa-i impresionezi cu cultura ta “deosebita”...BTW, mai citesti fictiune pentru copii sau ai trecut intre timp la retete de placinta si lasagna?
    Oooo, da...nu mai dorm noaptea asteptand posturile tale atat de intelepte si pline de bun simt...Hmmm...Te crezi destept si important...Am o veste proasta pentru tine: NU ESTI! Nu stii ce vorbesti...NU CAUT POSTURILE tale...eu citesc articolele si comentariile...raspund cand am timp (daca am dat peste vreo gogorita de-a ta la 10 minute dupa ce ai postat-o si am avut timp sa raspund, am raspuns) si nu esti singurul caruia i-am raspuns (e adevarat ca te mai mentionez prin comentarii in stil “asa nu se face”/”asa nu e bine”)...am dat peste comentariile tale si pe la alte articole si n-am raspuns (desi scrisesei niste gugumanii monumentale)...Cat despre treaba cu discreditarea, ia o gura de aer si revino-ti...te-au busit pentru gogoritele pe care le-ai insirat pe-aici pana si romanii care traiesc in America (tara, nu continentu` - stiu, am mai spus-o deja de vreo doua ori dar o repet ca tu nu prinzi nici macar din a 14-a)...
    O mai spun inca o data, cu toata responsabilitatea: esti dus cu capu`, nu te documentezi, nu ai cultura generala, nu ai identitate nici sociala nici nationala, nu ai discernamant, si asa mult mai departe...
    0 0
  • AndreiRN
    Dialog
    1. Unul foarte simplu: esti singurul dus cu capu`...
    1. Cata intelepciune.
    2. Aaa, deci esti un securist tradator...
    2. La 19 ani??? Cata frustrare pe capul tau.
    3. Am zis AMERICA, NU AMERICA DE NORD.
    3. Cata geografie cunosti. Nu exista tara America. Nicaieri. Doar in mintea romanilor. US = United States. Si atat.
    4. Asteptam un comentariu referitor la filmulete.
    4. Nu am nici chef si nici timp sa vizionez filmuletele alese de tine. Nu te poti folosi de propriile cunostinte intr-un dialog? Nu, pt ca ai o educatie virtuala facuta pe net.

    Georgica, nici nu am reusit sa citesc totul. Ai muncit din greu si ai scris o gramada dar ..... doar un sentiment de furie oarba am inteles. Nimic scurt si la subiect. Asa am observat eu in cursul anilor ca romani sunt adepti demagogiei. Multa vorba fara rost.
    Hai vino la o bere sa-ti aud si graiul in momentele de frustrare maxima.
    Ce ti-ar mai turui gura.
    0 0
  • george
    PACAT DE CARTE...
    @ AndreiRN

    1. Unul foarte simplu: esti singurul dus cu capu`...
    1. Cata intelepciune.

    Nu e nimic intelept in asta...se vede din elicopter...in viteza...pe ceata...noaptea...

    2. Aaa, deci esti un securist tradator...
    2. La 19 ani??? Cata frustrare pe capul tau.

    Mai, ti-am mai zis, nu incerca sa-mi vinzi mie BS cu eticheta de dulceata de gutui ca nu tine...Am si eu o varsta si n-am “dormit” ca altii care au dat de mancare si jucarii si au uitat sa mai gandeasca...Securitatea ceausista racola de la 12-14 ani...Asta e o justificare pentru vecinii tai din AMERICA. Alora daca le spui ca Nadia a fost prim-ministru iar Ceasca sculptor te cred pe cuvant...Cu mine incearca sa fii mai creativ (oricum n-o sa reusesti sa ma aburesti)...Imi spui tu mie ca ti-au retras cetatenia (fiind in tara) si DUPA AIA ti-au dat un sut in fund de ai ajuns in Austria (or whatever)...In conditiile in care rumanii care faceau “prostii” mureau calcati in picioare in beciurile Securitatii iar cei care vroiau s-o tireze mureau pe capete (inecati sau impuscati) incercand sa treaca Dunarea la sarbi inot sau pe tubul de oxigen...Fugi tare de-aici...Canta la alta masa ca eu sunt satul de lalalielile altora...nu mai am nevoie de bazaconiile tale...

    3. Am zis AMERICA, NU AMERICA DE NORD.
    3. Cata geografie cunosti. Nu exista tara America. Nicaieri. Doar in mintea romanilor. US = United States. Si atat.

    You poor deer...http://en.wikipedia.org/wiki/America SI ATAT!

    4. Asteptam un comentariu referitor la filmulete.
    4. Nu am nici chef si nici timp sa vizionez filmuletele alese de tine. Nu te poti folosi de propriile cunostinte intr-un dialog? Nu, pt ca ai o educatie virtuala facuta pe net.

    Esti absolut penibil. Chiar ai depasit orice limita de ipocrizie si ignoranta...imi zici tu MIE ca nu te-ai uitat la filmuletele alea ca n-ai avut TIMP si CHEF...ca n-ai avut in ultimele 2 – 3 luni 30 de minute libere (nici macar pe bucati). Si ca ar fi prea “subtiri” pentru nivelul tau...Ai avut timp sa citesti “Old Shatterhand” de 7 ori (si tot n-ai inteles mare lucru), ai timp sa repari 30 de masini, 50 de motociclete si 70 de avioane si n-ai timp de 2 parti de Zeitgeist...Pe langa ca este o dovada de imaturitate (ca sa ma exprim foarte elegant), este si o insulta grosolana nu numai la adresa mea ci a tuturor celor care urmaresc site-ul asta....
    NU-TI E MAI RUSINE SA PUI INTREBARI DIN ASTEA NESIMTITE???? PAI PANA LA ZEITGEIST TI-AM BAGAT TONE DE “PROPRII CUNOSTINTE” PE GAT SI AM DIALOGAT CU TINE PE ZECI DE PAGINI...Ma rog, vorba vine ca am dialogat...eu iti dadeam gramezi de exemple la obiect cu explicatii, calcule si argumentatii si tu raspundeai extrem de “selectiv” si numai cu argumente de o jena totala...Mdeah, metehne de kaghebist...
    Nu pot sa te las pe tine sa alegi ca o sa-mi vii cu propuneri de genul “License to grill” sau fictiune pentru copii...

    Georgica, nici nu am reusit sa citesc totul. Ai muncit din greu si ai scris o gramada dar ..... doar un sentiment de furie oarba am inteles. Nimic scurt si la subiect. Asa am observat eu in cursul anilor ca romani sunt adepti demagogiei. Multa vorba fara rost.
    Hai vino la o bere sa-ti aud si graiul in momentele de frustrare maxima.
    Ce ti-ar mai turui gura.

    Te cred ca nu ai reusit sa citesti totul...la ritmul tau de 3 cuvinte/ora ti-ar fi trebuit vreo 5 zile... Poate pentru tine e munca “din greu” sa scrii 30 de randuri (ca celelalte sunt date cu copy-paste)...de fapt, SUNT SIGUR de treaba asta...bine macar ca-ti recunosti limitele...intr-un final...Si fiindca n-ai citit tot, normal ca nu aveai cum sa intelegi mare lucru...”Nimic scurt si la obiect”...Scurt nu a fost mai nimic pentru ca eu desenez mai mult ca sa fiu sigur ca intelege omul...la tine nu a fost cazul ca exista niste limitari atat structurale cat si induse...Dar sa spui ca nu a fost nimic la obiect denota o ipocrizie halucinanta (stiu, e a 2-a oara cand o spun dar e necesar). Ti-am facut si liste cu subiecte la care asteptam raspunsuri dar ai mers pe burta...Exact ca un securist...Macar daca mergeai pe burta in continuare, aveai un nasture alb de la mine (pentru o bila alba nu te califici deocamdata...sau vreodata) dar te-ai mai si trezit sa marai si sa spui prostii...Probabil ca te-ai inspirat dupa Bush...cand a fost ales a 2-a oara am sarit in sus de indignare ca s-au furat alegerile...Dupa o observatie cat de cat atenta, m-am lamurit si m-am linistit: in ce tara a fost ales Bush presedinte pentru a 2-a oara? Bineinteles AMERICA (sic!)...

    Ce frumos iti ies porumbeii din gura...ce inspiratie ai avut tu sa vorbesti de demagogie...te refereai cumva la chestii de genul asta?
    http://www.youtube.com/watch?v=5Pn6GJjG2p4&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=j7t_u641NyM&feature=related

    Vrei sa auzi momente de frustrare maxima? Inregistreaza-te aberand si asculta-te...O sa te sperii...N-o sa-ti ajunga 4 navete de bere sa te calmezi...

    Stiu, e greu sa ajungi abia la batranete la concluzia ca statul pe care l-ai venerat orbeste nu da doi bani pe tine si te considera o furnica...stat care daca nu reuseste sa te indobitoceasca, sa te transforme intr-o gulie umblatoare (ceea ce se intampla extrem de rar), te trateaza ca si cand ai fi ultimul prost din targ...E dureros...

    IN SFARSIT, CEEA CE AM SCRIS IN POSTUL PRECEDENT (DE FAPT IN TOATE POSTURILE REFERITOARE LA TINE) RAMANE VALABIL...PANA LA ULTIMA VIRGULA...
    0 0
  • AndreiRN
    Dialog
    1. nu mai am nevoie de bazaconiile tale...
    1. Si totusi zilnic imi cauti posturile cu setea dorintei de a invata ceva. Hahahaha
    2. oricum n-o sa reusesti sa ma aburesti
    2. Se pare ca esti aburit de soarta dar .... fiecare cu ce poate.
    3. In conditiile in care rumanii care faceau “prostii” mureau calcati in picioare in beciurile Securitatii iar cei care vroiau s-o tireze mureau pe capete (inecati sau impuscati) incercand sa treaca Dunarea
    3. Adevarat spus. Eu am avut spate si au fost nevoiti sa se poarte cu "manusi".
    4. zici tu MIE ca nu te-ai uitat la filmuletele alea ca n-ai avut TIMP si CHEF
    4. DA, doar nu vrei sa te mint. Relaxeaza-te. Respira adanc. O sa te imbolnavesti de nervi si o sa dai vina pe mine. Bea o bere.
    5. Ce frumos iti ies porumbeii din gura.
    5. Nicidecum. Ai mei ies din cotet pt antrenamente zilnice. Doar asa am castigat cursa de 1000km in 17 ore.
    6. sa te indobitoceasca, gulie umblatoare, ultimul prost din targ, etc.
    6. Caini latra ca sa fie si ei bagati in seama dar cand faci un pas spre ei fug cu coada intre picioare.
    Oricum, inca o data ne arati la toti educatia ta de mahala prin limbajul folosit si prin faptul ca nu poti sa nu amesteci intr-o discutie dorita rationala problemele tale de sentiment.
    0 0
  • george
    SI MAI INDRAZNESTI SA NE FACI NOUA MORALA ?!?!?!?
    @ AndreiRN

    1. nu mai am nevoie de bazaconiile tale...
    1. Si totusi zilnic imi cauti posturile cu setea dorintei de a invata ceva. Hahahaha

    Nu ti le caut, ma impiedic de ele...De la tine nu are nimeni ce sa invete...eu, cu atat mai putin...Eu am tot sperat ca macar la 100 de gugumanii sa spui si tu macar un lucru destept...din pacate, n-are balta peste...si totusi am invatat ceva (dar nu de la tine ci ca urmare a "dialogului"...practic, am dedus)...o chestie care se rezuma foarte usor in urmatoarele versuri:
    “Cu prostul nescolarizat
    Te lupti putin si ai scapat.
    Dar duci o lupta colosala,
    cu prostul care are scoala.
    Din ce am observat eu, n-ai invatat tu prea multe dar suficient cat sa pari un geniu printre bizoni si bivoli...si sa te crezi vreun intelept...

    2. oricum n-o sa reusesti sa ma aburesti
    2. Se pare ca esti aburit de soarta dar .... fiecare cu ce poate.

    Din zecile de chestii pe care ti le-am scris, tu ai ajuns la concluzia ca ASTA e printre putinele care merita sa primeasca raspuns?!?!?! Si inca ce raspuns...pentru asemenea raspuns primeai nota 2 chiar si la gradinita...

    3. In conditiile in care rumanii care faceau “prostii” mureau calcati in picioare in beciurile Securitatii iar cei care vroiau s-o tireze mureau pe capete (inecati sau impuscati) incercand sa treaca Dunarea
    3. Adevarat spus. Eu am avut spate si au fost nevoiti sa se poarte cu "manusi".

    Ai mai pierdut un nasture alb...daca taceai, iti faceai un mare bine...DECI TU SPUI ACUMA CA AI PLECAT DIN RUMANICA PROFITAND DE RELATII SI CUNOSTINTE?!?!?!? Ca ai facut treaba asta e deja foarte grav (altii au ramas si au suferit, unii chiar au murit). Sa nu intelegi gresit, nu e grav ca ai fugit, e grav ca ai fugit ca un las, beneficiind de sprijinul PCR – Pile, Cunostiinte si Relatii in loc sa te bati cu sistemul, bineinteles cu riscul de a ajunge carne de mici. Faptul ca ne faci noua morala avand laturile astea in “CV” este JOSNIC SI DEGRADANT (bineinteles, pentru tine). N-ai avut minimul bun simt sa taci din gura si sa-ti vezi de treaba...Mai ai si curajul sa spui ca rumanii sunt demagogi si superficiali si si si...de parca tu ai fi japonez...Si tu tot ruman esti...si inca unul demn de tot dispretul, conform ultimelor date furnizate...Ce bine te-a ghicit “biofreak” acu` ceva timp: PARVENIT, IGNORANT SI FRUSTRAT (http://www.automarket.ro/stiri/pretul-benzinei-in-tarile-lumii-7895.html). Tinand cont deci de ultimele confesiuni si cu riscul de a-mi reprosa ca si asta e cuvant de mahala, n-am ce face, TE DESCRIE PERFECT: esti o ZDREANTA...

    4. zici tu MIE ca nu te-ai uitat la filmuletele alea ca n-ai avut TIMP si CHEF
    4. DA, doar nu vrei sa te mint. Relaxeaza-te. Respira adanc. O sa te imbolnavesti de nervi si o sa dai vina pe mine. Bea o bere.

    Cainele moare de drum lung...si prostul de grija altuia...Eu as vrea sa spui adevarul, dar stiu ca nu ai curajul. De la tine aflu adevarul numai cand te incurci in explicatii. Poti sa zici orice, sunt sigur ca minti...Mi-ai dovedit-o de 110 ori ca esti in stare...si mi-ai mai dovedit si ca esti un "lousy liar"...

    5. Ce frumos iti ies porumbeii din gura.
    5. Nicidecum. Ai mei ies din cotet pt antrenamente zilnice. Doar asa am castigat cursa de 1000km in 17 ore.

    Deci esti si columbofil? Ce viata goala si searbada poti sa ai... Sau ii cresti ca sa mai faci cate un ostropel? Daca iti face o deosebita placere sa omori caini, presupun ca uciderea porumbeilor e o adevarata delectare pentru tine...Deci ai timp pentru tot felul de prostii si pasiuni infantile dar n-ai timp sa te studiezi si sa te uiti la chestii care ar putea sa te extraga din multimea ignoranta...oricum, si asa, sansele sunt minime fiindca esti naiv de dai in gropi si spalat pe creier pana la piramida nazala ...

    6. sa te indobitoceasca, gulie umblatoare, ultimul prost din targ, etc.
    6. Caini latra ca sa fie si ei bagati in seama dar cand faci un pas spre ei fug cu coada intre picioare.

    Oricum, inca o data ne arati la toti educatia ta de mahala prin limbajul folosit si prin faptul ca nu poti sa nu amesteci intr-o discutie dorita rationala problemele tale de sentiment.

    Aia cu gulia am bagat-o oarecum la plesneala si avea un caracter impersonal...Dar tie ti se potriveste manusa...Iar aia cu indobitocirea este 100% corecta...echivalentul american e “brainwashing” adica o chestie care se face in prezent in mod institutionalizat cu cetatenii americani si care a fost extrem de eficienta...Metafora asta cu cainii (pe care o indragesti foarte tare, probabil fiindca nu mai stii alta) se refera la tine, nu? Ca nu vad ABSOLUT NICI O LEGATURA cu mine...pana una alta, TU nu raspunzi la comentariile, observatiile si argumentele mele...Stricto senso, raspunzi...din 2 in 7, numai cu aberatii, cu glume rasuflate si cu remarci de scoala speciala, toate garnisite copios cu greseli elementare de gramatica de parca ai fi plecat din Rumanica de la 3 ani jumate...BTW, de ce oare nu mi-ai raspuns la chestia cu America??? Probabil fiindca se vedea foarte clar cat esti de redus fiindca ai sustinut cu atata incrancenare o aberatie (una dintre cele cateva zeci de mii) vizibila chiar si de la ultimul etaj al lui WTC 1 atunci cand era “in picioare”, adica inainte sa fie demolat miseleste de guvernul STATELOR UNITE ALE AMERICII, cu tot cu oameni inauntru...

    “...discutie dorita rationala...”? Asta a fost o gluma, nu? Ca daca poti sa ma intrebi asa ceva in mod serios, dai dovada de o nesimtire de marimea Rusiei sovietice...Inca din cretacic astept de la tine opinii “de specialist/profesionist” referitoare la posibilitatea ca un motor de avion sa se evaporeze fara nici un fel de urma...NU AM PRIMIT ABSOLUT NICI UN RASPUNS...desi eu am fost dispus la dialog...te-ai eschivat sub tot felul de pretexte care mai de care mai infantile si jenante...puteai sa spui ca habar n-ai si intelegeam...in cazul tau, nu-i nici o rusine sa recunosti ca n-ai nici cea mai mica idee de ceea ce faci la serviciu...

    Uite si o mica bomboana pentru coliva natiei americane...M-am tavalit pe jos de ras cand am vazut-o...astia care va fac la buzunare au fost atat de idioti incat nu au fost capabili sa sincronizeze cat de cat manevrele...oricum sunt mai putin idioti decat “boborul” american... http://uk.youtube.com/watch?v=ejjySUVOGKA&feature=related

    Si poate dupa ce te plictisesti de porumbei, te uiti si tu cum arata o facatura mizerabila
    http://uk.youtube.com/watch?v=iEuJimaumW4&feature=related

    IN CONCLUZIE, avand in vedere ca mi-ai confirmat faptul ca esti un fel de securist redus si scapatat, sistez definitiv lectiile de desen cu tine...Asta nu inseamna ca n-o sa te faultez cand mai arunci cate o gogorita pe ici pe colo...Scurt si la obiect...

    HAVE A NICE LIFE!
    0 0
  • AndreiRN
    OAUUUUU!!!!
    Mi-a fost sters comentariul!!!!
    Este al doilea caz de cenzura pe acest site.
    Poate ca totusi nu este asa de liber cum isi fac reclama.
    Georgica ...... ai cenzori de partea ta.
    0 0
  • george
    DA` DE UNDE...
    si mie mi-au sters comentarii...ar trebui ca eu sa fiu suparat pe ei nu tu pentru ca au fost de partea ta...te-au lasat sa umpli site-ul cu aberatii si gugumanii...
    0 0
  • AndreiRN
    OK
    OK, atunci o sa fim mai mult pe benzworld.org ca acolu nu se face cenzura.
    See you there.
    0 0
  • george
    WRONG ANSWER
    Nu ne vedem pe nici un benzworld. Problema nu e unde scrii ci ce scrii. Daca dai dovada de maturitate in atitudine, nu se va lua nimeni de post-urile tale si vei avea cu cine sa vorbesti pe site-ul asta, inclusiv cu mine...Pune mana si documenteaza-te ca lumea, lasa atitudinea superioara de-o parte, raspunde cu argumente pertinente si la obiect si vorbim. Daca o tii tot in stilul asta, n-avem ce discuta...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru