Germania refuză implementarea vignetei pe şosele: "Şoferii nu sunt vaca de muls a naţiunii"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 28.05.2012
Autorităţile germane refuză ideea de a instala o taxă de drum pe şosele şi autostrăzi. "Preţul mare al benzinei e o taxă deja destul de mare pentru şoferi", spun reprezentanţii partidului de guvernământ.

Dacă şoferii români sunt inundaţi de taxe încă de la cumpărarea maşinii şi continuă să fie taxaţi pe parcursul deţinerii sale prin taxe de drum, vignete, taxe de pod, taxe pe benzină şi impozite, politicienii germani gândesc şi manageriază complet diferit situaţia posesorilor de maşini.

Peter Ramsauer, ministrul Transporturilor din Germania, a propus ca şoferii care circulă pe şoselele şi autostrăzile din Germania să plătească o taxă de drum sau o vignetă, scopul fiind acela de a rotunji veniturile ministerului şi de a aduna fonduri necesare pentru dezvoltarea şi mentenanţa actualei infrastructuri. Propunerea ministrului german vine pe fondul unei aparente "libertăţi" în ceea ce priveşte taxele, şoferii germani fiind fericiţii posesori ai unor legi care nu le impune plata unor taxe de primă înmatriculare sau pur şi simplu de circulaţie pe drumurile publice.

Rainer Bruderle, Liderul partidului de guvernământ din Germania (FDP), a reacţionat imediat şi a anunţat că nu se pune problema ca şoferii germani să fie supuşi plăţii unor taxe de drum. "Şoferii nu sunt vaca de muls a naţiunii.

Aceştia suferă deja din cauza preţului foarte ridicat al combustibililor, deci nu se pune problema de o altă taxă", spune Bruderle. 

via | A-P

Comentarii (19)

  • germania
    oameni normali cu o gandire normala, nu ca la noi.
    116 5
  • oameni sanatosi la cap ... daca ar fi ai nostri acolo ar pune impozit si pe geamul deschis in timpul mersului
    90 3
  • lasa ca ne mulg pe noi si pentru ei....
    54 2
  • Am ajuns sa platim taxa pt. taxa. Taxa la taxa si impozit la impozit.
    Asa ca faceti tata evaziune cat puteti....furati statul cat puteti ca si el ne fura la greu. EVAZIUNE !!!!!!!!!!!!!!!!!! OCOLIREA LEGIIIIIIIIIIII
    40 14
  • Laurentiu
    Asa cum spunea si colegul Dan, noi platim multe taxe pentru ca ei, vesticii sa plateasca mai putine si mai mici. Sa fim totusi realisti; nu sunt prietenii nostri si nu le pare chiar asa rau ca o ducem noi rau.
    29 3
  • briciu
    o intrebare
    am circulat cam peste tot in europa si am fost taxat doar cand am folosit autostrada in unele state, la noi trebuie sa platesti vigneta pt drumurile nationale, este corect? dar cand vor exista autostrazi vom plati doua vignete ??
    33 1
  • Andrei
    Andrei
    Nu e chiar asa. In Mallorca, de exemplu, ca sa treci printr-un tunel si sa nu ocolesti, pe munte, platesti 7,5 euro, de fiecare data.
    16 3
  • PT
    platim vignieta dar pt autostrada platesti pe A2 10 lei mai au doar pe A1 sa ne mai ia taxa
    12 1
  • Aditza
    laser frate....civilizatie. Vad ca tot vorbeste lumea de autostrazi din Romania, care frate autostrazi, sa-mi zica si mie cineva o autostrada terminata care leaga 2 puncte indepartate, eventual cele din prevazute in planul initial. A1 e o gluma, e mai mult un drum expres.
    16 2
  • germania
    Asta cu pretul la carburanti nu e neaparat relevant, in Italia si Franta de exemplu pretul benzinei este cam tot acolo dar ei au taxe de autostrada.
    In Germania, oricat de surprinzator ar parea, sunt foarte multi oameni care vor introducerea taxelor pe autostrada, la fel ca la tiruri. Dar se pare ca ADAC face lobby masiv ptr neintroducerea taxelor. Motivul ptr care vor taxele sunt in principal doua: faptul ca germanii platesc taxe peste tot in europa, dar restul europenilor nu platesc la ei. Si faptul ca mentenanta autostrazilor trebuie facuta din bani obtinuti strict din exploatarea lor (aici e o diferenta mare de mentalitate intre noi si ei).
    Exista si aici o frustrare destul de mare fata de faptul ca reabilitarea autostrazilor se face intrun ritm foarte lent, si parca ce se lucreaza ziua se surpa noaptea. Practic majoritatea autostrazilor sunt gatuite in divesre locuri de lucrari ce duc la blocaje interminabile. Si au si ei problema asta ca licitatiile sunt castigate mereu doar de 4-5 companii.
    15 1
  • Cristi
    taxe mari la noi...
    Germania, Olanda, Belgia sunt tari care-si respecta soferii fie care locuiesc in tara lor fie turisti. Dar sunt si contraexemple...Pe autostrazile frantuzesti platesti pe un drum mai lung cat e vigneta noastra pe un an de zile (dealfel serviciile din parcari si disponibilitatea tuturor benzilor sunt superioare celorlalte tari unde e gratis). La fel ca exemplu citat de Andrei, sunt tunele in care platesti zeci de E. Noroc ca noi nu avem prea multe...Intrati pe viamichelin si calculati pretul unui traseu prin Franta si veti gasi ca platesti pe autostrazi la fel de mult ca pe combustibil (in medie). Raportat la cei care se plang de aglomeratia drumului Ct-B in sezon estival, sa nu aveti de aface cu Toulouse-ul sau cu Bordeaux-ul cand se lucreaza si Doamne ferestesa nu fiti informati de congestiile autostrazilor si sa prindeti o coada de 100 km in zona sud-est in sezon estival (dupa un weekend prelungit in care poti sta vreo 5 ore daca sunteti incapatanati si nu coborati). De zona Parisiana nu are sens sa mentionez acolo nu cred ca am vazut cod de culoare verde la congestii in timpul zilei. In Germania de mult prea multe ori autostrazile sunt in lucru. Practic la vreo 1000 km nu am avut vreodata mai putin de 100 km de lucru (dar progreseaza "lightning fast" in repunerea in circulatie - comparativ cu legendarele lucrari din Ro).
    11 3
  • Romanul ar fi dipus sa plateasca si taxa dar macar sa aiba pe ce merge!!dar cand si platesti si nici nu ai drumuri cum trebuie...si ne mai intrebam de ce nu vin investitori la noi?ca nu vor sa isi piarda jumate din viata si jum din neuroni pe drumurile de la noi!!
    10 3
  • @
    Vedeti de ce eu, si altii ne dorim sa plecam din aceasta tara ?
    Felicitari Germania !
    18 5
  • GERMANY
    Germania tara de VIS.
    IN REST sunt niste RASURI.
    14 7
  • Bogdan
    Cuvinte mari
    Sunt niste cuvinte ce tin sa le tina incerederea, sa ii motiveze sa fie mandri ca sunt nemti etc si le ia pe alta parte dar cel mai important este ca o fac elegant nu ca badaranii de la noi asta inseamna clasa, politica la un alt nivel.Sunt nationalisti si stiu sa speculeze si sa profite la maxim de asta , bravo lor.
    3 1
  • Germany?
    Soferii nu sunt vaca de muls a natiunii?
    Este adevarat,dar si mai adevarat este ca germanii obisnuiti sunt vaca de muls a europei.Sunt indoiti de atatea taxe stupide,ca treaba asta cu drumurile e chiar frectie gu glasspaper la picior de lemn.Au si ei alegeri elecrtorale.......Inca nu a observat nimeni ca Germania incearca din nou sa cucereasca lumea?Dpdv economic de data asta.Moneda unica europeana.Principala banca euro este la Berlin.Au inglodat PIGS in datorii.Nu pot sa-si plateasca dobanzile la imprumuturi.Ghiciti ce urmeaza!Romania asa cum era innainte,avea cam tot ce-i trebuie,producea de toate.Acum romanii consuma numai "Made in EU"."Caruta EU" cati cai are?Toti trag in aceeasi directie? Nah!
    Nicaieri in Europa nu mai e de VIS.Nici macar in ALLMIGHTY GERMANY !!!!
    8 1
  • luca30
    germania=strategie la nivel inalt
    Hai sa gandim logic la ce afirma mai inaltii Germaniei: >> Sa nu incarce posesorii de masini cu mai multe taxe , impozite si sa se mai si scumpeasca combustibilul
    4 1
  • jake sully
    @dman
    Benzina in Germania e de la 1,60(E 10) pina la 1,75(cel putin unde locuiesc eu),iar in Italia a ajuns si a trecut de pragul de 2 euro
    .
    ADAC e cu totul impotriva introducerii unei taxe de drum si asta de multa vreme,uite aici
    http://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/keine-vignette-adac-gegen-ramsauers-pkw-maut-plaene/4686028.html

    Germania e tara unde se investeste cel mai mult in infrastrucrura (dupa un reportaj pe National Geografic) si a treia tara in lume la numarul de kilometri de autostrada construiti (Automarket)
    5 1
  • Devorattor
    DEUTSCHLAND, UBER ALLES!
    Am postat stirea asta la mine pe facebook si in mai putin de o ora am primit peste 100 de like-uri. :) O asa stire, DA! Tot respectul pt nemti, oameni rezonabili si cu o gandire corecta! Oare cand se vor trezi romanii?!...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru