Ghosn: "Nissan vrea sa detina sefia modelelor electrice"

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 25.10.2009
Carlos Ghosn, directorul executiv Nissan, a declarat ca doreste sa detina suprematia in segmentul masinilor electrice si ca nu se gandeste sa concureze cu hibrizii Toyota.

Prezent la Salonul Auto de la Tokyo, Carlos Ghosn, directorul executiv de la Nissan a vorbit despre planurile companiei pe care o conduce. Chestionat in privinta modelelor hibride viitoare pe care Nissan le va produce, acesta a dezvaluit interesele constructorului japonez: japonezii nu se vor baza pe crearea unor modele hibride, ci vor pune accent pe masinile complet electrice.

“Nu avem planuri sa devenim un lider de piata in ceea ce priveste modelele hibride, deoarece exista un conducator in acest segment. Vrem sa detinem sefia modelelor electrice”, a declarat Carlos Ghosn. Acest raspuns vine ca urmare a succesului pe care Toyota l-a inregistrat odata cu lansarea modelului Prius, iar compania condusa de el nu vrea sa calce pe aceste urme, asa cum au facut cei de la Honda cu Insight.

Oficialul Nissan a spus ca actualele modele vor avea parte de un “upgrade”, acestea urmand sa primeasca propulsoare electrice. Prima actiune de acest gen va avea ca protagonist modelul Infiniti M35.

Tehnologia hibrida cu care Nissan va dota aceasta masina va contine un motor electric si o cutie de viteze cu dublu ambreiaj, toate acestea montate alaturi de un propulsor V6 de 3.5 litri. Varianta hibrida al lui Infiniti M35 este programata pentru lansare in anul 2011.

via |

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru