Ghosn prezice viitorul lumii auto

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 29.01.2008
Presedintele Renault-Nissan a vorbit despre modul in care va evolua lumea auto in urmatoarea perioada.

Esential

1954 este anul cand s-a nascut Carlos Ghosn.

Unul dintre cei mai apreciati manageri din economia mondiala este Carlos Ghosn, CEO-ul Renault-Nissan. Ghosn este recunoscut in toata lumea auto drept omul care a reusit in anii ‚90 minuni la Nissan.

Producatorul nipon se afla in faliment in momentul venii lui Ghosn la conducere si doar in cativa ani acesta a reusit sa puna pe picioare compania si sa obtina profit la Nissan. Dupa toate previziunile aceeasi poveste este destinata si producatorului francez Renault. Analistii sustin ca Renault va inregistra o adevarata explozie a vanzarilor in urmatoarele 12 luni, cresterea fiind estimata in jurul cifrei de 30%.

Carlos Ghosn, originar din Brazilia, a facut cateva predictii despre evolutia lumii auto din urmatoarea perioada. In primul rand boss-ul Renault-Nissan a spus ca industria auto se afla in acest moment intr-o stare de „incordare” si a specificat ca aceasta are nevoie de un „impuls puternic” pentru a se reabilita.

Ghosn a continuat in interviul luat de Wall Street Journal vorbind despre slabiciunea pietei auto din SUA, efectele cresterii pretului la petrol si cursa producatorilor auto pentru cucerirea pietelor aflate in curs de dezvoltare.

De asemenea, CEO Renault-Nissan a prezis ca automobilul electric va juca un rol extrem de important in viitorul apropiat.

Despre piata americana Ghosn a spus ca principala lor problema o reprezinta trecerea catre modelele de clasa mica, segment pe care producatorii americani nu au experienta. Ghosn a prevestit ca unii dintre producatori nu vor supravietui si vor fi inghititi de altii. Brazilianul a mai spus ca principalele tari auto vor deveni Rusia, India, China si Brazilia.

Taguri: , Nissan, Renault

Comentarii (1)

  • previziuni
    Astea nu sunt previziuni, sunt constatari. Tot ce a spus acest domn se intampla deja si daca imi aduc bine aminte tot el a prevazut Loganul de 5000 de euro, care pana la urma a costat 6400!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru