GM a avut pierderi de 38.7 miliarde $ pe 2007

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 13.02.2008
Desi a avut un an cu o activitate economica pozitiva, GM a platit tribut datoriilor mai vechi.

Esential

38.7 miliarde de dolari reprezinta suma pierderilor inregistrate de GM in 2007.

General Motors a inregistrat anul trecut pierderi de 38.7 miliarde de dolari, ca urmare a unui provizion de 38.2 miliarde de dolari constituit in trimestrul al treilea pentru acoperirea unor pierderi anterioare, transmite Mediafax.

Exceptand elementele exceptionale, GM a consemnat anul trecut pierderi de 23 de milioane de dolari, comparativ cu un profit net de 2.2 miliarde de dolari inregistrat in 2006, in conditiile in care performantele diviziei de automobile, imbunatatite semnificativ, nu au reusit sa compenseze pierderile mari ale diviziei financiare GMAC.

GM a inregistrat anul trecut venituri record de 178 de miliarde de dolari, cu sapte miliarde mai mult fata de anul precedent, ca urmare a dezvoltarii explozive a operatiunilor pe pietele emergente si a influentei pozitive a cotatiei reduse a dolarului fata de alte valute importante.

Profitul inainte de impozitare al diviziei auto a fost anul trecut de 553 de milioane de dolari. "In 2007, GM a facut progrese importante, in conditiile in care am redus semnificativ costurile structurale in America de Nord, ne-am dezvoltat agresiv pe pietele emergente, am negociat un acord de importanta istorica cu sindicatul UAW si am lansat o serie de modele la nivel mondial", a declarat directorul general al grupului, Rick Wagoner.

Taguri: GM

Comentarii (3)

  • eftin
    0 0
  • provizion
    baieti stiti ce inseamna provizion?
    0 0
  • AndreiRN
    "Pierderi"
    Castig - Investiti = pierderi.Este o formula pe care multe firme o jongleaza ca sa evite impozitarea pe profit si chiar sa si primeasca ajutor financiar sau politic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru