GM a prezentat geamurile interactive cu touch-screen

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 20.01.2012
GM a prezentat recent o tehnologie, dezvoltată împreună cu un grup de studenţi israelieni. Sistemul, aflat încă în stadiu de concept, permite folosire geamurilor spate ca tabletă multifuncţională cu senzor tactil.

General Motors pune mare preţ pe inovaţie. Americanii şi-au unit forţele cu un grup de studenţi israelieni ai Academiei de Artă şi Design Bezalel pentru a da naştere unui geam lateral interactiv şi multifuncţional, botezat Windows of Opportunity (WOO).

Tehnologia permite pasagerilor de pe locurile din spate să se joace, să deseneze, să scrie mesaje şi să interacţioneze cu realitatea înconjurătoare folosindu-se de principiile unui ecran tactil, aplicate însă pe geamul lateral spate. Sistemul este momentan în stadiu conceptual şi foloseşte senzori optici şi de mişcare aplicaţi pe un aşa numit "smart glass", geam ce îşi poate schimba gradul de transparenţă, devenind translucid. Tehnologiile vor fi implementate pe versiunea de serie a ferestrei WOO.

Primele aplicaţii dezvoltate de GM şi studenţii israelieni pentru WOO sunt doar patru la număr şi se numesc Otto, Foofu, Spindow şi Pond. Toate au rolul de a menţine treaz intersul copiilor atunci când se află pe locurile din spate.

Toate sunt explicate mai jos, în filmul oficial publicat de GM.

Comentarii (5)

  • Tehnologia asta era si pe dacia 1310,doar pe timp de iarna :))
    31 2
  • Incomod
    Daca te joci mai mult de 15 minute cu chestia aia iti intepeneste gatu. Deci urmeaza scaunele rotative si modificati in securitatea pasagerilor cu scaune rotative. Toate ca sa te poti juca pe geam cand ai o tableta pe genunchi care face acelasi lucru, doar ca nu vezi prin ea.

    Seamana cu alta inventie de acum cateva zeci de ani: Ochelarii cu stergatoare. In sensul ca e la fel de utila in comparatie cu ce avem acum pe piata.
    6 2
  • RUSINE!
    In loc sa investesca in SAAB...
    2 7
  • patentu
    @lorinczi.thomas
    Lasa-ne cu saab-ul tau..... e mort...
    7 2
  • @patentu
    Sa iti fie rusine!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru