GM ar putea redeveni producătorul numărul unu în lume în 2011

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 27.04.2011
General Motors are toate şansele să redevină producătorul de automobile numărul unu în 2011 după ce Toyota va fabrica mai puţine unităţi în decursul acestui an din pricina diminuării capacităţilor de producţie din Japonia.

Lupta dintre GM şi Toyota pentru locul întâi în producţia de automobile pare să se fi terminat cu mult înainte de finele anului 2011. Motivul din spatele acestei afirmaţii este capacitatea de producţie diminuată a japonezilor, care va fi redusă cu aproximativ 260.000 de unităţi, în timp ce General Motors a înregistrat rezultate foarte bune în primul sfert al anului şi constructorul prevede o creştere a vânzărilor şi a producţiei în decursul lui 2011. În 2010, GM a fost la doar 30.000 de unităţi distanţă de Toyota, ceea ce înseamnă că producătorul american de automobile va fi constructorul numărul unu în lume în 2011 dacă va produce cel puţin la fel de multe unităţi ca în 2010.

Odată ce japonezii de la Toyota vor părăsi lupta pentru prima poziţie în topul constructorilor, cei de la GM îi vor avea ca rivali pe cei de la Ford şi pe nemţii de la Grupul Volkswagen. Cei de la Volkswagen intenţionează să devină lideri mondiali în producţia de automobile abia în 2020, când estimează că vor produce zece milioane de unităţi pe an.

Nemţii estimează că valoarea respectivă ar trebui să fie suficientă pentru a obţine şefia clasamentului în anul respectiv. Pentru moment, GM se află pe primul loc la vânzări pe pieţele din China şi Statele Unite ale Americii, cele mai importante din lume în materie de volum.

În 2010, Toyota a vândut 8.42 milioane de unităţi, iar cei de la GM au vândut 8.39 milioane de unităţi. Din 1932 până în 2008, General Motors a păstrat prima poziţie a clasamentului de vânzări de automobile la nivel mondial. În urmă cu trei ani, GM a fost surclasat de cei de la Toyota, iar japonezii s-au menţinut în poziţie până în prezent, în ciuda recall-urilor din 2009. Unele estimări sugerează faptul că Toyota va produce cu 500.000 de unităţi mai puţin faţă de 2010, ceea ce le-ar mări avansul americanilor de la GM.

Via | AssociatedPress

Comentarii (9)

  • CAMARO
    GM No.1!!!!!
    Ma bucur sa aud asta. Isi va recapata titlul de cel mai mare concern auto mondial.
    12 9
  • DAN_GRC
    Da, si eu ma bucur, dupa ce au primit niste miliarde de la statul american e normal sa inceapa sa creasca iar, ce ti-e si cu capitalismul asta...cand merge treaba e piata libera, cand nu mai merge se baga si putin comunism.Oricum vad ca reincep in forta cu productia de modele mari consumatoare, si vor face tot mai multe, se vede ca sunt loviti de curentul " eco"
    10 9
  • dragster
    @DAN_GRC
    Imi pare rau pentru tine... Probabil esti fan toyota sau vag. Sunt multi ca tine pe aici. Imi plac foarte mult masinile produse de americani,alea mari si consumatoare.Eu nu dau doi bani pe curentul ''eco''.
    5 12
  • DAN_GRC
    Sa nu-ti para...
    Si mie imi pare rau pt tine, departe sa fiu fanul Toyota sau Vag, eu ma refeream la altceva, se pare ca nu prea ai inteles, si e bine sa-ti placa masinile mari si consumatoare, mai vorbim peste cativa ani:))
    7 4
  • dragster
    @DAN_GRC
    Peste cativa ani??!!! Stai linistit,noi nici nu o sa mai fim pe pamantul asta cand vor ramane americanii fara petrol.Ca va continua sa creasca pretul benzinei e altceva......
    5 3
  • No 1 de conjunctura
    daca nu ii zapacea pe japo tzunami asta . GM nici nu se apropiau macar ... asta e pricipalul factor de crestere nu ca vinde GM mai mult . ia sa nu le mai dea componentele eltronice japonezii ... ce mai produc , cutii de conserve si atat .
    5 7
  • Marcus
    GM
    Nu ma mira. In ultimul timp marcile din cadrul concernului GM au avut vanzari foarte bune. Si in 2010 concernul american a fost foarte aproape de Toyota. Sa nu uitam ca a fost pe primul loc din anul 1932 pana in 2008. E timpul sa revina in fruntea clasamentului.
    9 4
  • eee
    I'd rather push a Toyota, then drive a GM
    7 5
  • @dd
    then push an ugly toyota without personality ;-) that goes for both of you =))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru