GM: "Avem nevoie de bani acum sau ne prabusim"

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 11.11.2008
Rick Wagoner, CEO GM, a cerut admninistratiei Bush sa intervina pentru a salva gigantul auto de la faliment.

Rick Wagoner, CEO GM, a adresat un ultim strigat de ajutor catre autoritatile americane in legatura cu situatia critica in care se afla gigantul auto pe care il conduce.

Rick Wagoner a declarat ca nu poate sa astepte investitura lui Barack Obama, programata pe 20 ianuarie 2009, pentru a primi ajutorul financiar necesar companiei. Dupa spusele liderului celui mai mare producator auto din SUA, GM nu mai poate rezista pana atunci si are nevoie imediata de resurse financiare.

Mai multi lideri ai congresului american au facut presiuni asupra administratiei Bush pentru a pompa 700 de miliarde de dolari in industria auto, in vederea salvarii acesteia de la faliment. Din pacate pentru General Motors, actuala administratie de la Washington intentioneaza sa amane aplicarea unui plan, lasand totul pe mana urmasilor de la Casa Alba.

Analistii de pe piata auto sustin ca un eventual colaps suferit de GM se va rasfrange asupra intregii piete auto americane si va lovi chiar si in jucatorii puternici, cum ar fi Toyota sau Honda.

Este o problema pe care trebuie sa o rezolvam acum. Timpul se scurge in defavoarea noastra”, a declarat Rick Wagoner.

Boss-ul GM a mai spus ca nu va demisiona, deorece o schimbare nu este ceea ce are nevoie acum grupul american, iar plecarea lui nu va duce la rezolvarea problemelor financiare.

Via | Automotive News

Taguri: GM, Honda, Toyota

Comentarii (4)

  • pai
    sa se prabuseasca....Astia stau cu mana'ntinsa cum statea industria comunista la cersit...Asta demonstreaza principiile "sanatoase" pe care se bazeaza industria americana in general.
    0 0
  • AndreiRN
    Falimentare
    Conducerea a dus firma in acest stadiu si da var sa ramana la conducere ar trebui sa lucreze pe GRATIS pana se redreseaza. Daca nu, afara cu ei. Birocratia e prea mare si ar trebui dezmembrata firma un grupuri care sa supravietuiasca pe propriile finante.
    Cersitul este injositor.
    Oricum e greseala in articol ca nu e vb de 700 ci de doar 25 de miliarde de imprumuturi garantate.
    0 0
  • Falimentul GM ar fi un dezastru pentru majoritatea constructorilor auto
    Daca GM cade,vor cadea furnizorii.Daca furnizorii se prabusesc,vor cadea Ford,Chrysler,Toyota si Honda,ceilalti mari jucatori de pe piata americana. Si nu uitati ca 80% din profitul Toyota provine din vanzarile din SUA.
    0 0
  • george
    IN SFARSIT
    @ AndreiRN

    ...imi dai si tu o data dreptate...managementul incredibil de prost a falimentat GM (la trecut, pentru ca zarurile au fost aruncate deja). Dar chiar si asa, tot ai scapat o duda (de fapt mai multe, asta e cea mai tare): si daca vor lucra gratis, tot nu vor scapa GM-ul de faliment pentru ca prostia nu se vindeca in nici un fel. Se va face doar o economie de cateva milioane de dolari. Dar la o pierdere de zeci de miliarde pe an, de cativa ani buni, economia asta e praf de caramida...


    @ Vlad

    Nu e nici o problema ca da faliment industria auto americana. Vine Volkswagen si deschide uzine acolo si rezolva situatia...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru