GM, Ford si Chrysler nu primesc ajutor de la stat

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 20.11.2008
Big 3 nu vor primi 25 miliarde de dolari din partea statului american, dupa ce Senatul a respins aceasta masura.

Esential

25 de miliarde de dolari urmau sa primeasca cei trei producatori auto din Detroit.

Senatul american a respins alocarea unui ajutor financiar de 25 miliarde de dolari catre cei trei mari producatori auto din Detroit: GM, Ford si Chrysler.

Mai precis, Senatul american nu a intrunit numarul necesar de membri prezenti, pentru ca ajutorul guvernamental sa poata fi votat si ajunga la cei trei giganti auto americani. Ajutorul financiar nu a fost sustinut de la inceput de catre senatorii republicani si o parte a senatorilor democrati din sud, care au considerat ca cei trei producatori auto din nord isi merita soarta.

In ciuda acestei pozitii dure din partea senatorilor cu orientari conservatoare, opinia publica si o parte a clasei politice, in frunte cu latura democrata, sunt pentru ajutarea companiilor auto istorice din fata falimentului.

Pentru realizarea acestui lucru, clasa politica americana doreste un plan de salvare viabil, care sa duca la protejarea si cresterea locurilor de munca din industrie.

Via | Worldcarfans

Taguri: Chrysler, Ford, GM

Comentarii (6)

  • george
    COLIVA AMERICANEASCA...YUMMY...
    Multe dintre locurile de munca pentru care se dau ei cu fundul de pamant vor supravietui, eventual cu o scurta hibernare. Oricine va umple golul lasat in piata de cele 3 mumii va avea nevoie de muncitori...

    In schimb se realizeaza o chestie nemaipomenita. Se opresc pentru totdeauna 3 rasnite de bani publici de mare capacitate...
    0 0
  • @george
    :))) esti rau, gogule
    0 0
  • AndreiRN
    Articol
    Cam incorect articolul. Este de fapt vorba de un imprumut financiar si nicidecum un cadou. Chrisler a mai primit in '84 parca ajutor si l-au platit inapoi.
    Problema nu esta ca va disparea firmele ci ca vor fi nevoite sa declare faliment chapter 11 sa sa renegocieze contractele pe care le au.
    Cum georgica spune locurile de munca se vor recicla si mai mult ca sigur salariile vor cobora. Sindicatul este partial de vina pt situatia ajunsa si va trebui sa dea inapoi cam mult. Sistemul medical abuziv este iarasi de vina si o solutie va trebui gasita pt toate industriile. As prefera ca GM sa se rupa in firme mai mici dar profitabile.
    0 0
  • george
    GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTE
    @ AndreiRN

    Articolul spune adevarul chiar daca se comite o mica eroare...Pe hartie, banii astia cica sunt de imprumut. In realitate, nu numai ca nu se mai intorc, dar nici nu vor mai salva acesti cash guzzlers (iti suna cunoscut?).

    Declararea falimentului sau insolventa presupune ca tu nu mai poti intreprinde nimic, orice fel de negociere fiind exclusa din start iar de ceea ce se va face in continuare se ocupa o persoana sau o echipa imputernicita de catre creditori.

    Revin cu o durere de-a mea mai veche: pentru situatia de acum, nu singurii dar in mod singur principalii vinovati (in proportie de cel putin 99 %) sunt managerii incredibil de prosti si total lipsiti de common-sense...

    In industria auto nu va mai exista “firma mica si profitabila”. Locul lui GM (sau a frimiturilor care vor ramane in urma) va fi luat in circa 2 milisecunde de Toyota, Volkswagen, Hyundai si alti din astia care nu au dormit pe ei si au speculat la maxim cea mai mica oportunitate si fiecare prostie comisa cu generozitate de catre "lideri"...

    @ Lica

    Ai dreptate, sunt rau de tot...intotdeauna refuz sa mananc felu`ntai...si stii ce urat fac?
    0 0
  • AndreiRN
    Dureri
    1. Revin cu o durere de-a mea mai veche.
    1. Tu esti in dureri de unul singur in fatza computerul indiferent de ce se intampla. Banuiesc ca esti masochist.
    2. Ai dreptate, refuz sa mananc felu`ntai...si stii ce urat fac?
    2. Urat esti de fel si cand te mai strambi si de durere ...... te ocolesc toti.
    Dar atata te duce capul pe tine.

    Cat despre masini cu consum mare guvernele sunt cele interesate deoarece bugetul lor depind mult de taxele de pe petrol. In EU de exemplu mai mult de 50% din cat pune omul in rezervor merge la guvern. Ce s-ar face politicieni fara acesti bani?
    In US e 23% dar e o suma mult mai mare datorita volumului ridicat. Ce interes are politicianul sa-si taie creanga de sub picioare?
    0 0
  • george
    BRRR...
    @ AndreiRN

    Ce bine ca traiesti in America. Mi-ar face o greata teribila numai ideea ca te afli la mai putin de 1000 de kilometri de mine...

    Te-ai legat in mod de-a dreptul retardat (infantil e mult spus, chiar si copiii mai mici de 4 ani au un simt al penibilului mai dezvoltat decat tine) de niste detalii insignifiante...o exprimare cat se poate de romaneasca pe care ai rastalmacit-o intr-o maniera de un penibil monumental si de o mistocareala care nu ti se adresa tie si al carei umor nu l-ai perceput...ma rog, de unde atata acuitate?...ce inspiratie ai avut tu sa spui ca atat ma duce capul...Dumnezeule mare, mare gradina ti-ai facut, si ai umplut-o pana la refuz...

    Iar asta cu masinile cu consum mare a cazut din senin, fara absolut nici o legatura cu ce se discuta...si ai mai spus si vreo 14 tampenii ca sa fie aberatia totala...Mai, si daca ai scrie si tu ceva mai de Doamne-ajuta ar mai fi o chestie. Dar scrii niste cretinisme atat de gretoase incat am senzatia ca ti s-a facut o lobotomie totala in momentul in care ai ajuns in America...asa, ca sa fii si tu in randul lumii...

    Consumul ridicat duce in prima faza (pana la proba contrarie) la schimbari climatice si in a doua faza la penurie motiv pentru care vom folosi toate prostiile ca sa ne deplasam (si nu numai). Apropo, ati stins focul in California? Ca mai am niste friptane si ma gandeam sa fac un gratarel...iar daca vin la voi nu mai e nevoie sa aduc si carbune ca e jarul proaspat acolo...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru