GM il sustine pe Rick Wagoner in pozitia de CEO

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 06.08.2008
Consiliul de Administratie GM si-a aratat sprijinul fata de Rick Wagoner, CEO-ul companiei, in ciuda pierderilor enorme.

Esential

15.5 miliarde de dolari a pierdut GM in al doilea trimestru al anului.

In ciuda pierderilor gigant inregistrate de General Motor in al doilea trimestru, 15.5 miliarde de dolari, Consiliul de Administratie a companiei americane il sustine in continuare pe Rick Wagoner (foto-stanga) in pozitia de CEO.

Cei 13 membri ai consiliului de administratie GM s-au intalnit la inceputul acestei saptamani la Detroit pentru a discuta pozitia fata de echipa menageriala. “Consiliul si-a exprimat sprijinul pentru Rick Wagoner si intreaga conducere a companiei in diferite alte ocazii, iar acest lucru nu s-a schimbat nici acum”, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Steve Harris.

Wagoner se afla la conducerea GM din 2000, iar o schimbare a lui in aceste vremuri grele pentru industria auto americana nu ar fi de bun augur, sustin majoritatea analistilor de pe piata.

Pot intelege presiunea care se exercita in acest moment , dar din pozitia mea este greu sa vad pe altcineva care sa se descurce mai bine. Nu sunt sigur ca schimbarea cailor la caruta este o idee buna”, a declarat David Healy, analist auto la Burnham Investment Securities.

Rick Wagoner a anuntat ca se vor lua masuri dure pentru salvarea companiei, care includ micsorarea salariilor si disponibilizari de personal, masuri care ar urma sa reduca substantial costurile. Mai mult, boss-ul GM promite o crestere a capitalului social cu 15 miliarde de dolari, in urmatoarea perioada.

Via | Detroit News 

Taguri: GM

Comentarii (1)

  • george
    CEI 13 SUNT CUMVA JAPONEZI?!?!?
    E o decizie de-a dreptul tampa sa-l mai tii la conducere pe unul care a dus compania in groapa...parca ar fi japonezi (sau platiti de Toyota/VW/whatever) astia din consiliul de administratie al GM...

    Nu cumva aplica o strategie de privatizare "romaneasca"? Adica o falimenteaza ca sa o cumpere pe doi bani...

    Foarte reusita gluma de la sfarsit cu cresterea capitalului social cu 15 miliarde de dolari...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru