GM îşi va înjumătăţi numărul de platforme în următorul deceniu

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.08.2011
Pentru a economisi aproape un miliard de dolari pe an, GM va reduce la jumătate numărul de platforme în următorul deceniu. Măsura va fi aplicată şi în cazul motorizărilor.

General Motors a prezentat un plan de produs care vizează reducerea numărului de platforme din portofoliu cu mai mult de 50% în următorii zece. Concernul american trebuie să facă acest pas în vederea înregistrării economiilor de scară. După cum a anunţat şi Dan Akerson, "Mai multe componente vor fi comune, iar multe modele din portofoliul nostru vor avea o arhitectură globală".

În prezent, GM are 30 de arhitecturi diferite, dar numărul acestora va atinge 14 în 2018. Datele au fost furnizate de Mary Barra, Vicepreşedintele Senior al departamentului Global de Dezvoltare a Produselor. Numărul de arhitecturi de bază, cu piesele şi subcomponentele lor trebuie redus pentru a face economii de scară, într-o manieră similară cu cea utilizată de Concernul Volkswagen, care plănuieşte la rândul său o revoluţie în materie de platforme.

Doar 31% dintre modelele vândute de General Motors în această perioadă împart aceeaşi arhitectură. În 2018, procentul de modele GM cu aceeaşi arhitectură va fi de 90%.

Potrivt primelor estimări, mişcarea va reduce costurile anuale cu un miliard de dolari. Concernul GM pregăteşte aplicarea aceleiaşi măsuri şi în cazul motorizărilor, care vor utiliza mai multe componente comune, reducând numărul de la 20 de arhitecturi diferite în 2009 la 10 motoare în 2018.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru