GM lucreaza la un motor V6 de 3.0 litri biturbo

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.03.2010
General Motors intentioneaza sa pensioneze o serie de motoare V8 odata cu lansarea, cel mai probabil in 2012, a unui nou motor V6 de 3.0 litri biturbo. Acesta va debuta pe Cadillac XTS.

General Motors intentioneaza sa se adapteze trendului actual de downsizing si anunta dezvoltarea unui nou motor V6, ce ar urma sa inlocuiasca in viitorul apropiat unitatile V8. Este vorba despre o unitate de 3.0 litri biturbo, care se va bate cu omologul sau din curtea Ford, un V6 EcoBoost de 365 de cai putere, dezvoltat tot pentru a putea inlocui vechile unitati V8 ale "Ovalului albastru".

Unitatea GM, botezata cu numele de cod LF3, va fi dezvoltat dupa arhitectura deja existentului LF1, disponibil pe o serie de modele ale constructorului din Detroit. Noul motor al americanilor ar urma sa debuteze oficial pe versiunea de serie a limuzinei Cadillac XTS, programata sa ajunga pe piata undeva in 2012. Treptat, V6-le biturbo va fi introdus pe mai multe modele ale grupului.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • Saabfan
    motor V6 turbo
    Da, deci inca odata GM da dovada de nesimtire, furand cunoscutul bloc motor SAAB V6 Turbo LPT, cilindree la 3 litri ca sa nu fie pe fata furaciunea se adauga o turbina in plus...
    Rusine!
    Sunt incapabili sa ofere tehnologie inovatoare proprie asa ca cel mai simplu: furtul
    Daca era companie romaneasca mai ziceam, dar asa...
    Mie scarba de ei.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru