GM si-a platit datoriile catre statul american cu cinci ani inainte de termen

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 21.04.2010
Seful GM a anuntat astazi ca producatorul american a reusit sa plateasca datoriile catre statul american cu cinci ani inaintea termenului prevazut in momentul imprumutului.

General Motors si-a platit toate datoriile catre Statul american acumulate in perioada crizei din 2009 si face mari progrese in a-si reveni complet dupa procedurile de faliment prin care a trecut la mijlocul anului trecut.

"Sunt foarte fericit sa anunt faptul ca, de astazi, General Motors si-a platit complet, cu tot cu dobanzi, datoriile adunate in iulie anul trecut catre Trezoreria Statelor Unite si catre autoritatile canadiene pentru sumele care ne-au fost necesare pentru lansarea noului GM", a declarat Ed Whitacre, directorul executiv al General Motors, intr-o conferinta de presa care a avut loc astazi la Detroit.

Conform oficialului american, plata sumelor datorate a fost realizata mai repede decat era prevazut datorita produselor foarte bune lansate de GM in ultima perioada. "Am putut sa inapoiem banii contribuabililor inainte de termen deoarece desenam, construim si vindem cele mai bune masini pe care GM le-a produs vreodata", sustine Whitacre. Conform sefului companiei americane, suma a fost platita cu cinci ani inainte de termen si cu doua luni inaintea targetului anuntat de GM la inceputul acestui an

Un purtator de cuvant al celor de la GM a declarat pentru France Presse ca suma restanta a fost platita marti, 20 aprilie.

Conform declaratiilor lui Whitacre, munca celor de la GM nu se opreste aici: "Avem o multime de lucruri de facut, chiar si dupa plata acestui imprumut. Facem insa multe progrese - mai ales inspre viziunea noastra de a desena si de a vinde cele mai bune masini din lume", a continuat seful americanilor.

General Motors a raportat pierderi de 4.3 miliarde de dolari in perioada post-faliment din 2009, insa oficialii grupului sustin ca rezultatele sunt incurajatoare in vederea reintrarii pe profit in cursul anului 2010. In aceste conditii, GM ar putea redeveni o companie privata in 2010 sau 2011. Statul american a cumparat 60.8% din GM in iulie 2009, guvernul canadian si un trust din tara frunzei de artar detinand de asemenea procente importante din General Motors.

via | AFP

Comentarii (7)

  • mihai B.
    GM
    Nu ma asteptam la asa ceva, bravo lor . Inseamna ca au un management pus la punct si produse de calitate.
    12 2
  • george
    ANOTHER BIG FAT AMERICAN BAG OF BULLSHIT...
    Inca 3 ani din astia si cumpara America integral...Yeah, right...

    Baietii astia vor sa ne faca sa credem ca ei au produs in plin an de criza si imediat dupa restructurare un profit de 8 miliarde de parale?!?!?! Si asta in conditiile in care cel mai profitabil grup auto abia daca a ajuns pe la 3 miliarde de Euro?!?!?
    Asa ceva or crede cei care sunt convinsi ca WTC-ul a fost distrus de teroristi...

    Banii astia fie nu s-au dat deloc, fie au fost luati cu imprumut de pe undeva, fie vin direct de la guvernul bolsevic care detine 65 % din companie...
    6 9
  • Usor socialista abordarea americana dar macar duce undeva. In Romania, abordarea "capitalista" duce industria in ruina.

    Noroc de Renault (detinuta majoritar tot de un stat condus dupa titpc socialist) care a venit sa ne invete cum sa poate face profit.

    Din pacate nu invatam nimic... Ne multumim cu putinul pe care ni-l dau si suntem fericiti ca avem ce manca pana maine.

    Indiferent de unde sunt banii si chiar daca Chrysler in America e departe de Ford acolo cuiva ii pasa si isi bate capul...
    7 0
  • @Maka
    Renault nu e detinuta majoritar de stat.
    3 1
  • hey !
    Este vorba de prprietarul(detinatorul)lui Opel si al lui Voxhall ?
    3 0
  • erata
    au platit datoria la statul american si canadian cu credite luate de la bancile comerciale
    0 0
  • AndreiRN
    Oftica
    Bravo lor si parca il vad pe Gheorghe stramb de furie cand citeste acest post.
    Hahahahaha
    Vad pe strazi fff multe GM-uri noi si 3 la servici si-au luat in ultimele 6 luni.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru