GM spune adio SUV-urilor

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 19.06.2008
GM a anuntat ca va renunta la productia modelelor mari si se va axa pe modelele mici care au un consum mic.

General Motors, primul producator auto din SUA, a anuntat ca va amana ca isi reconsidera radical planurile de productie. Astfel, GM va renunta la productia modelelor SUV si a camionetelor si se va axa asupra modelelor mici, cu un consum scazut.

Prioritatea marcilor aflate in patrimoniul GM vor fi modelele cu greutate mica, care sunt mult mai cautate pe piata americana in acest moment in contextul in care pretul la benzina a atins un record istoric de 4 dolari galonul (n.r. - 1 galon=3.8 litri).

Decizia conducerii GM este in deplina concordanta cu evolutiile de pe piata americana, acolo unde cererea la modelele SUV a scazut semnificativ. In ciuda reorientarii, GM va inregistra rezultate financiare in scadere cel putin pentru anul acesta, conform analistilor de pe piata.

Purtatorul de cuvant al General Motors a declarat poentru Wall Street Journal ca liderii de la Detroit nu s-au decis inca asupra carui model va pica rolul de a fi masina care sa indeplineasca cerintele noii ordine de pe piata nord-americana.

Via | Wall Street Journal

Taguri: GM

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Ma indoiesc
    Titlul suna pompos dar ma indoiesc ca GM va renunta in totalitate la SUV.
    Gm facea Suburban in ani '60 si cine avea nevoie de asa ceva isi lua.
    Moda SUV a cam trecut peste ocean dar in europa de abia infloreste.
    Da, vor produce mult mai putine SUVuri mari ca nu se vand dar vor continua cu cele medi si curand poate si in categoria mici.
    Personal nu mi se par practice.
    0 0
  • george
    GM SPUNE ADIO SUV-URILOR...
    ...si noi spunem adio lu` GM...odihneasca-se-n pace...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru