GM vinde divizia de camioane

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 21.12.2007
Divizia producatoare de camioane de capacitate medie de la GM a fost cumparata de catre compania Navistar.

Esential

59.000 de camioane au fost produse de GM in 2006.

GM a incheiat un acord preliminar pentru vanzarea diviziei producatoare de camioane de capacitate medie catre Navistar International, in cadrul strategiei de concentrare a productiei pe masini si vehicule sport utilitare, transmite Mediafax.

Valoarea tranzactiei, care va fi finalizata in 2008, nu a fost dezvaluita. GM produce camioane de capacitate medie sub marcile Kodiak, TopKick si Isuzu serie T. In 2006, grupul a fabricat 59.000 de astfel de camioane, reprezentand aproape 12% din piata americana de profil.

Tranzactia include preluarea anumitor active, drepturi de proprietate intelectuala pentru fabricarea de vehicule sub brandurile GMC si Chevrolet si drepturi de distributie pentru divizia GM de camioane de capacitate medie.

Dupa finalizarea vanzarii, operatiunile de productie vor fi transferate de la fabrica GM din Flint, Michigan, la o fabrica a Navistar, au anuntat companiile. GM va pastra dreptul de proprietate asupra fabricii din Flint, unde va construi alte produse.

Taguri: GM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru