GM vrea 60.000 de Volt-uri pe an

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.08.2007
Credeti sau nu, Chevrolet si GM vor sa produca Volt in 60.000 de unitati anual, un volum imens pentru un hibrid.

General Motors a anuntat ca isi doreste sa atinga un volum de productie de nu mai putin de 60.000 de unitati anual pentru hibridul Chevrolet Volt. O cifra foarte mare pentru un astfel de model, insa perfect logica in conditiile in care GM vor sa aduca pretul modelului la mai putin de 30.000 de dolari.

In momentul intrarii pe piata, principalul rival in sectorul hibridelor (chiar daca nu vorbim de acelasi segment de piata) va fi prius, care costa sensibil mai putin. Avantajul pe care inginerii GM vor sa i-l imprime lui Volt este legat de faptul ca modelul american va fi capabil sa functioneze exclusiv prin motorul electric pe o distanta de circa 65 de kilometri.

Visurile Chevrolet de a produce 60.000 de unitati pe an ar putea fi insa naruite de faptul ca totalul costurilor pentru bateriile reincarcabile pe care acestia vor sa le utilizeze in echiparea lui Volt sunt imense. In aceste conditii, specialistii consultanti de la Manahem Alderman, citati de Bloomberg, afirma ca targetul GM este "absolut ridicol".

Comentarii (3)

  • 60.000 de masini pe an... in ce an?
    Cei de la GM nu au specificat si anul din care vor sa faca treaba asta :D. De la concept car la una reala... cale lunga.
    0 0
  • Circotasul Auto
    Daca nu stii taci din gura
    Domnu' Dan , nu GM , ca nu ma intereseaza firma , dar orice producator cit de cit mare , scoate dupa 2 ani de la prototip masina finala.
    Mai citeste si apoi sa iti dai cu parerea.

    Daca taceai ...
    0 0
  • oricum ati da-o..
    masina e frumoasa rrau.. hybrid sau hemi.. isi merita 30.000 de dolari! (eu sincer as prefera-o cu un v8 :p )
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru