Golf GTI special la 30 de ani

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 23.05.2006
Cu ocazia celor trei decenii trecute de la lansarea primului Golf sport cu sigla de rigoare, germanii de la Volkswagen lanseaza un studiu care celebreaza legenda GTI.

La exact 30 de ani dupa ce clasicul Golf a fost pentru prima data dotat cu elemente tehnice care au starnit isteire pe planeta auto, rezultand versiunea GTI, Volkswagen prezinta o editie aniversara a acesteia. Studiul se numeste Golf GTI Edition 30 si a fost prezentat iubitorilor marcii cu ocazia unei intalniri a “golfistilor” din toata lumea: Golf Record Day 2006.

Modelul a fost creat de un atelier intern al germanilor, Volkswagen Individual. In principiu, exteriorul se schimba din punctul de vedere al jantelor, care primesc culoarea neagra si dimensiuni apreciabile (18 inch), al spoilerelor, care cresc si ele in dimensiuni, si al blocurilor optice posterioare, acre primesc insertii negre.

Insa marele cadou aniversar se afla sub capota. 230 de cai putere pentru motorul de 2.0 litri Turbo FSI, adica 30 de cai suplimentari in raport cu versiunea de serie. Golf GTI Edition 30 nu va putea fi gasit la concesionarii VW (acesta este practic motivul pentru care modelul german a primit numele de “studiu”), dar se pare ca supermotorul sau va echipa peste un an una din versiunile de serie ale lui Golf.

Comentarii (1)

  • adevarat
    mi se pare ca o sa apara prea tarziu........numai peste un an in rest 230 de cai suna bine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru