Google trebuie sa refaca toate imaginile StreetView din Japonia

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.05.2009
Din cauza plangerilor inregistrate pentru incalcarea intimitatii, Google va trebui sa refaca traseul masinii Street View prin Japonia. Americanii trebuie sa fotografieze din nou 12 orase din Japonia.

In urma plangerilor inregistrate in Japonia, Google trebuie sa stearga toate imaginile pe care le-a capturat pentru aplicatia Street View. Compania americana va relua traseul masinii StreetView prin cele 12 orase japoneze pe care le-a surprins pana acum pentru a incepe prima parte din albumul Japoniei. Masina Google Street View a fost deja modificata si fotografiaza in continuare strazile din Japonia.

Motivul inregistrarii plangerilor pentru incalcarea intimitatii a fost inlatimea camerei de luat vederi, care a surprins imagini din spatele unor garduri. Japonia nu este prima tara in care Google intalneste dificultati, gigantul media fiind nevoit sa cenzureze fetele persoanelor si numerele de inmatriculare in Marea Britanie. Pe langa asta, Google a primit interdictie de a face fotografii in Grecia, din cauza politicii stricte de aparare a intimitatii in statul elen.

Google Street View a fotografiat deja peste 100 de orase din lume, vehiculul fiind surprins si prin Romania. In cazul tarii noastre, nu s-au inregistrat plangeri de incalcare a intimitatii. Grecia a fost singurul stat care a manifestat o asemenea retinere pentru fotografiile Google Street View.

Initiatorii sistemului declara ca acesta fotografiaza strazile doar de pe drumurile deschise publicului, motiv pentru care fotografiile facute nu incalca nici o lege.

Via | Autoblog

Comentarii (1)

  • akatot
    si cin sa se planga in ro?
    da chiar cine...?
    abia astept imaginile din bolintin si alte localitati selecte!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru