Guvernul suedez are indoieli privind achizitia Saab-Koenigsegg

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 26.06.2009
Oficialii guvernului suedez sunt nesiguri in privinda achizitiei Saab de catre Koenigsegg deoarece producatorul de supercar-uri nu a anuntat planurile sale cu marca Saab.

Maud Olofsson, Minstrul suedez al Industriei, a exprimat indoielile guvernului suedez privind capacitatea celor de la Koenigsegg de a conduce o companie precum Saab. Pe langa asta, suedezii se tem ca oficialii Koenigsegg vor cere imprumuturi din partea statului pentru a finanta operatiunile companiei proaspat achizitionate. Aceste temeri au aparut din cauza faptului ca directorii Koenigsegg nu au anuntat suma de bani pe care o vor investi in Saab, si nu au dezvaluit planurile de viitor ale acestei marci.

Pentru a pune pe picioare marca achizitionata de la concernul GM, Koenigsegg va primi un ajutor in valoare de 600 milioane de dolari din partea Bancii Europene de Investii, imprumut care este garantat de guvernul suedez. Garantarea imprumutului Bancii Europene de Investii de catre guvernul suedez va fi realizata doar daca cei de la Koenigsegg nu reusesc sa se descurce fara ajutor din partea statului, iar producatorul suedez de supercar-uri va fi evaluat dupa aceleasi criterii folosite si de BEI.

Principala preocupare a guvernantilor suedezi este de a nu incurca sau amana procesul preluarii marcii Saab sau procesul de acordare al unui imprumut din partea BEI pentru noua companie detinuta de Koenigsegg.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (1)

  • ciufulitul
    hmm...daca individul pre nume Koenigsegg, obsedat de domeniu si care si-a transformat visul in realitate, avand si succes comercial, nu vad nu ar reusi in achizitia lui SAAB. Cred ca nenea asta isi dezvolta si afacerea intrand pe piata auto cu desfacere masiva (comparativ cu vanzarile firmei mama). Probabil ca in felul acesta are acces si la know-how-ul innacesibil unui "muritor de rand", chiar daca te numesti Christian von Koenisegg. Imi pun mari sperante in chelios. Ar fi o lovitura sub centura data GM si americanilor in general cunoscuti ca fiind smecherii ce scot apa si din piatra seaca. Probabil ca o doza de pasiune face cu mult mai mult decat feelingul pentru biznis.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru