Harley-Davidson face un recall de 111.000 de unitati

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 14.12.2009
Potentialele scurgeri de carburant sunt subiectul unui recall care va fi efectuat de Harley-Davidson si de Subaru in Statele Unite ale Americii.

Americanii de la Harley-Davidson au decis sa organizeze, din initiativa proprie, un recall de siguranta pentru 111.600 de unitati. Astfel, modelele Touring, CVO si Trike din generatiile 2009 si 2010 vor fi chemate in service pentru a primi modificari subtile la nivelul rezervorului de carburant. Cei de la Harley-Davidson au descoperit in testele proprii ca rezervorul de carburant ar putea avea scurgeri in cazul unui accident grav. Cu toate acestea, niciun incendiu nu a avut loc din aceasta cauza pana acum, iar niciun om nu a fost ranit sau din pricina acestei potentiale probleme.

Pe langa Harley-Davidson, japonezii de la Subaru vor face si ei un recall in privinta unor probleme care ar putea duce la un incendiu. De aceasta data, vorbim de 5.700 de unitati Subaru Impreza WRX, construite intre 2002 si 2003. Cei de la Subaru declara ca problema este insignifianta si ca ar putea avea loc doar in cazul temperaturilor extrem de scazute. Subaru a primit doar 994 de plangeri in acest sens – toate anuntand miros de carburant sau o scurgere de carburant.

O singura plangere a acuzat un incendiu care a avut loc, dar niciun om nu a fost ranit in urma acestuia.

Ca urmare a legilor din Statele Unite ale Americii, cei de la Subaru vor organiza un recall pentru a rezolva toate problemele care ar putea surveni in cazul situatiei mentionate mai sus. Doar exemplarele care au fost vandute in statele cunoscute pentru vremea extrem de friguroasa vor primi modificarile aferente, pe cand celelalte unitati vor avea o garantie de 12 ani la sistemul de alimentare si posibilitatea de a efectua acest recall gratuit in cazul in care observa orice problema la sistemul de alimentare.

Via | NYTimes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru