Hennessey pregăteşte un pachet de 800 CP pentru Jeep Grand Cherokee SRT8

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 21.12.2011
Cei 470 CP ai lui Jeep Grand Cherokee nu sunt suficienţi? Nicio problemă, Hennessey Performance are soluţia: un kit de tuning care oferă 805 CP şi 1115 Nm.

Esential

3.1 secunde îi sunt necesare lui Hennessey Jeep Grand Cherokee SRT8 TwinTurbo să accelereze de la 0 la 100 km/h.

Tunerii de la Hennessey Performance au prezentat o imagine prefigurată digital a unui pachet de modificări pentru Jeep Grand Cherokee SRT8. Modelul finit se numeşte HPE800 şi are un motor HEMI TwinTurbo de 7.0 litri. În standard, unitatea HEMI V8 avea o cilindree de 6.4 litri şi avea o configuraţie aspirată. Americanii vor construi doar 24 de vehicule cu această specificaţie, iar fiecare unitate va costa 235.000 de dolari.

HPE 800 Twin Turbo are 805 CP la 5.800 rpm şi are nevoie de 3.1 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Sfertul de milă este parcurs în 10.9 secunde, la o viteză de peste 200 km/h. Pentru a suporta aceste performanţe, transmisia automată a fost întărită, iar convertorul de cuplu a trecut şi el prin mâinile celor de la Hennessey. Sistemul de frânare are acum etrieri cu şase pistonaşe pe puntea faţă, respectiv patru pistonaşe pe puntea spate şi include un set de discuri perforate care au un diametru de 15.1 inch.

Suspensia lui Grand Cherokee SRT8 a fost modificată, iar garda la sol a fost redusă.

Cu toate acestea, comutatorul Selec-Track este în continuare prezent la bord. Grand Cherokee SRT8 este cel mai puternic model de serie creat de Jeep şi este cu 13% mai economic decât generaţia precedentă. Graţie modificărilor operate de Hennessey Performance, cele 24 de HPE 800 TwinTurbo vor oferi performanţe în linie dreaptă comparabile cu supercar-uri de marcă din Europa, dar şi cu motociclete de top din Japonia.

Via | WorldCarFans

Comentarii (3)

  • :)
    Arata foarte bine.

    L-as cumpara,nici n-as sta pe ganduri.
    11 1
  • O adevarata bestie. Arata criminal de bine!
    10 1
  • costel
    ,,,
    wow asta da suv criminal 805 CP incredibil ce pot sa faca cei de la Hennessey dintro masina
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru