Hibridul Mazda Premacy va debuta la Tokyo

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.10.2007
Mazda a anuntat ca va prezenta in premiera la Tokyo o versiune hibrida a modelului Premacy, alimentata cu hidrogen si benzina.

Dupa ce ieri va anuntam ca Mazda pregateste un al patrulea concept inovativ, botezat Taiki, pentru Salonul de la Tokyo, revenim astazi cu noi informatii despre surprizele pe care le pregateste constructorul japonez.

Alaturi de Taiki, Mazda va prezenta la Tokyo, pe 24 octombrie, o versiune hibrida a modelului Premacy. Botezat Premacy Hydrogen RE Hybrid, noua versiune ecologica va fi echipata cu un motor rotativ alimentat cu hidrogen. Sistemul hibrid transforma energia rezultata din combustia hidrogenului in electricitate care alimenteaza motorul masinii. Multumita sistemului dublu-combustibil, soferul poate folosi si alimentarea cu benzina atunci cand hidrogenul se epuizeaza.

Desi acest sistem nu este nou pentru modelele Mazda, tehnologia fiind introdusa si pe sportiva RX-8, constructorul japonez declara ca, in cazul lui Premacy, autonomia pe hidrogen s-a dublat, ajungand la 200 de km. Potrivit oficialilor japonezi, versiunea hibrida a modelului Premacy va fi disponibila mai intai pe piata japoneza, de la inceputul anului viitor.

Comentarii (3)

  • interesant
    nu inteleg cum functioneaqza masina. merge doar pe hidrogen si poate sa mearga si pe benzina. dar cat va costa hidrogenul si de unde se a cumpara. astfel de informatii nu se spun la nici unul dintre acesti informatori.
    0 0
  • da
    exact nu spune nimeni domnule asta este principiul asa fuctioneaza avantaje si dezavantaje cu toate ca sunt niste prototipuri dar la anul vor iesi pe piata si trebuie sa stim cum functioneaza. daca nu ne spun cei din presa auto ce sa citim presa sportiva
    0 0
  • horhel
    H2 varza
    200 km .... cam ca BMW-ul M7 cu Hidrogen .... tot aceeasi autonomie (si dupa aia da drumul la motorul de 5 litri si 300 de cai, sau poate ii da de la inceput ca asta pe hidrogen are putere mai mica)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru